EL COMMANDO

IME I PREZIME: Luka Šimić

MATIČNA SCENA: Split

KOLEKTIV: PULP, TAMAN, NO BALANCE


El Commando jedan je od zapovjednika vojske branitelja splitske Meke underground scene, kluba Kocka. Na poziv svoje miksete prvi put se javio 2010. godine, a sada je resident spomenutog splitskog kluba. ‘Programi koje sam tamo pokrenia su PULP koji sam osnovao sa Anako i TAMAN iza kojeg stojimo Kommoda, Allan i ja. Također sam rezident DJ zagrebačkog NO BALANCE kolektiva’ ističe Splićanin.Luka je posljednjih nekoliko godina posvetio usvajanju produkcije nakon što je s prijateljima složio, kako kaže, ‘jako pristojan studio’, što znači da nas u budućnosti čeka uživanje u njegovim orginalnim zvukovnicama.

Kroz godine razvijanja DJ karijere, El Commando bio je pravi ‘žanrkaroš’ i flertao je s mnogim žanrovima: ‘Počeo sam kao Drum & Bass DJ. Tu se za mene desila ljubav na prvi pogled, jednostavno sam bio osvojen tim zvukom i različitim varijacijama i emocijama koje ta glazba ima.’ Ipak, prva ljubav nije nužno ona prava pa je shvatio kako to ipak nije onaj zvuk s kojim se čuje i u dobru i u zlu.

‘Nakon par godina zasitio sam se tog zvuka jer su više manje svi producenti otišli u smjer koji nikad nisam volio kod Drum & Bass-a. Nakon toga sam taj zvuk počeo tražit u techno, house, electro i bass glazbi. Želim biti DJ za kojeg publika nikad neće znati što će puštati i što će isporučiti na plesni podij’, objašnjava Luka.

Iako je svirao na brojnim mjestima, njegovo podrijetlo ipak ima najveće mjesto u njegovom srcu – ‘Jako sam sentimentalno vezan za taj prostor i za te ljude, ta povezanost i iskrenost svega tamo je ono što me najviše guralo i još uvijek gura dalje’, kaže te ističe kako mu je najposebnija gaža izvan Splita bila ona na Illetricity Nucomersima 2012. gdje je odnio pobjedu.

‘Najdraži gig mi je jako teško istaknuti, bilo je stvarno odličnih momenta diljem Lijepe naše, ali ako bih morao istaknuti jedan, onda neka to bude kad me Labud pozvao u Masters‘, priča mlađi brat Šimić, u svojim krugovima poznat i kao mlađi Šme.

Jasno je zaključiti kako Luka voli podijeliti pult s kolegama, a njegove suradnje proizlaze iz jasnog stava: ‘Surađujem s jako puno ljudi i mislim da je suradanja recept za kolektivni uspjeh. Nema smisla u ovako maloj državi zatvarati se u neki svoj krug i gurati isključivo svoj film jer to ne vodi nikuda.’

OMILJENI DJ: Roman Flügel

OMILJENI PRODUCENT: Dark Sky

OMILJENI LABEL: 50 Weapons

OMILJENI FESTIVAL: Dimensions Festival

OMILJENI EP/LP: Roman Flügel – All The Right Noises


BOOKING INFO: l.simic@hotmail.com

SOUNDCLOUD: https://soundcloud.com/elcommando

FACEBOOK: https://www.facebook.com/lukasimicc

INSTAGRAM: https://www.instagram.com/el_commando_/

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *