Mrtva Egzotika

Mrtva Egzotika

ANCUT (Discarded Gems): Mimijeva selekcija je eklektična pa sam siguran da će ovo biti pravi užitak

Petak isprati na terasi zagrebačkog kluba Aquarius uz šaroliku i plesnu selekciju ANCUT-a i domaćina Mimija na nadolazećem izdanju klupskog programa ACME


Još jedno izdanje ACME-a, dnevne rejv ekstravagance pod voditeljskom palicom ekstraktovca Mimija, u petak 12. srpnja zauzet će terasu kluba
Aquarius na zagrebačkom Jarunu. Ovoga puta, domaćinu se u vinyl only priči pridružuje ANCUT – talijanski DJ s berlinskom adresom.

Punog imena Marco Pellegrino, ANCUT je mastering inženjer, vinyl cutter te vlasnik Analogcut Mastering pogona koji od 2013. godine radi dubplateove i mastering za mnoge poznate face elekroničkog svijeta.

ANCUT
Foto: Facebook

Uz to, vodi i popularnu izdavačku kuću Discarded Gems pa u njegovim setovima većinom prevladavaju neizdane trake, kao i one koje Shazam vjerojatno neće uspjeti točno prepoznati. Zvuk i scenografiju na sveopće oduševljenje razigravaju BTY logistic sa zloglasnim Void Acoustics soundsystemom pa se pripremite na jedinstvenu zvučnu poslasticu za vaša (ranije dobro oprana) uha.

Povodom njegovog prvog posjeta Zagebu, nabacili smo čakulu i izvukli nekoliko zanimljivosti kako bismo vas pobliže upoznali s ACME-ovim idućim protagonistom.


Ti i Mimi u petak ćete nas nahraniti dobrom glazbom. S kakvim očekivanjima dolaziš i kakav je dojam na tebe ostavio Mimi?

Upoznao sam Mimija u Berlinu i ponovno smo se vidjeli u Puli. Odlično smo se zabavili! Nisam ga još imao prilike čuti na dekovima, ali koliko znam, tehnički je besprijekoran, a selekcija mu je vrlo eklektična pa sam siguran da će biti pravi užitak.

Dobio si priliku svirati u Zagrebu usred ljeta – jesi li uzbuđen? Hoćeš li ostati duže i malo uživati u našoj metropoli?

Da, jako sam uzbuđen oko toga! Svaki grad ima drugačije ljude i vibru pa je uvijek izazov po prvi puta upoznati publiku i privući njihovu pažnju. Također, svirka na otvorenom s dana na noć će nam ostaviti dovoljno slobode da prođemo kroz razne zvuke i raspoloženja,

Što ti je draže – dnevni rejv ili noćno partijanje?

Najviše volim svirati za vrijeme izlaska ili zalaska sunca. U tim trenucima prevladava jaka energija i kao DJ imaš ulogu odvesti publiku u dan ili noć, ovisi o slučaju. To može biti zaista magično.

Nastupao si na Slurp festivalu, a to je ujedno bio tvoj prvi posjet Hrvatskoj. Kako ti se svidjela publika i vibra?

Kad sam stigao na mjesto održavanja, bio sam oduševljen. Dvorac je stvarno bio savršen za taj tip događaja. Line up je bio odlično posložen i uvrstio je neka zanimljiva imena, bilo je vrlo uzbudljivo! Sjećam se da sam tek nakon nekoliko odsviranih ploča dobio samopouzdanje oko nove publike, a kasnije je podrška nastavila dolaziti sama od sebe. Ljudi su izrazili puno ljubavi na kraju mog seta, a to je nešto što se ne događa uvijek u tolikoj mjeri kao tada.

Preporuči nam neka imena koja si u posljednje vrijeme otkrio, a koja su te potpuno osvojila.

Kako sam DJ i inženjer masteringa, u kontaktu sam s mnogo nove glazbe svaki dan pa je teško probrati nekolicinu. Ipak, smatram da Ex-Terrestrial razvija unikatan zvuk miješajući mistični techno i house te tako pomaže oformiti novu kanadsku školu. Također, grupa koja stoji iza Lumbargo Recordsa u Francuskoj radi izvrstan posao – pretapa rave zvuk u house i break beat.

Na čemu ćeš raditi tijekom ljeta?

Završavam novi EP koji bi trebao ugledati svjetlo dana u kolovozu. On će biti mješavina različitih raspoloženja i stilova. Nakon toga me čekaju neke gaže u Berlinu i diljem Europe.


Novosti o programu i informacije o cijeni ulaznica pronađi na službenom Facebook događaju.