Mrtva Egzotika

Mrtva Egzotika

bRAVE na meniju nudi domaće “svježe meso” – perspektivnog Carnera

Nakon zaredanih nekoliko jakih inozemnih gostovanja, došlo je vrijeme da na noćni red kolektiva bRAVE zasjedne i domaće ime pa će se Hrabrima ovoga petka pridružiti i mlađahni Carnero


Kolektiv bRAVE jedan je od onih koji je zagrebačkoj sceni posljednjih godina predstavio neka od najtraženijih i najaktualnijih stranih imena na elektroničkoj glazbenoj sceni. Ipak, gost na njihovom idućem partyju – 15. veljače u klubu Masters, domaći je DJ koji se polako infiltrirao dojmljivom selekcijom i tehničkom spretnošću, a riječ je o Vodičanu Luki Janjcu koji se publici predstavlja iza aliasa Carnero.

Njegov talent prepoznala je i “hrabra” četvroka koja čini bRAVE – Maja Pa, Ikonal, Le Chocolat Noir i Zarkoff, zbog čega su baš njega odabrali za svog idućeg headlinera. “bRAVE smatramo svojevrsnim utočištem za sve koji njeguju vlastiti izričaj pa nam je izrazito drago kad uvidimo da je netko svoj jer je to preduvijet da, uz stalno razvijanje svojih vještina, ostavi neki trag te pridonese raznolikosti i kvaliteti klupskog programa”, ističu bRAVEovci koje je Carnero osvojio nastupom na jednom od partyja njegovog matičnog kolektiva Metz Attack, čiji je član uz Fabiana Matešu i Tonka.

Carnero, Fabian Mateša i Tonko u Zagrebu su ugostili britanskoj DJ-a i producenta Carla H
Foto: privatni album 

Iako je relativno “svježe meso”, Carnero je dobro upoznat s imenima koja redovito pridonose povećanju kvalitete i bogatstva glazbenog programa u metropoli. “Za bRAVE sam prvi put čuo prije otprilike dvije godine, kada sam se općenito počeo ozbiljnije angažirati oko glazbe. Nažalost, kako živim u Splitu, nisam još imao priliku biti u Zagrebu danima kada je bRAVE nešto organizirao”, kaže Luka.

Iako još nije prisustvovao njihovim partyjima, organizatori ne sumnjaju kako će Carnero uspješno upotpuniti njihovu priču: “Mala smo država s jako malom scenom pa smatramo svojom dužnošću davati priliku, djeliti iskustva i surađivati sa svima koji se glazbom bave iz ljubavi, a ne radi često preuveličanog društvenog statusa DJ-a, bez obzira na to jesu li iz Amsterdama ili Križevaca. Stoga se nadamo da poziv nekome, osim predstavljanja posjetiteljima naših zabava, shvate kao poticaj da nastave svojim putem, ali i kao priliku da učimo jedni od drugih jer zajedno možemo bolje.”

Ista očekivanja ima i sam gost. “Stvarno imam želju svirati što više, samim time što tako ostvarujem neki napredak i razvijam se. Svirka na bRAVEu mi je bila jedna od želja još kada sam krenuo u sve ovo. Vjerujem da imamo dosta toga zajedničkog u glazbenom pogledu, tako da se jako radujem svirci. Uzbuđenje je na nivou “, otkriva Carnero.

Naposljetku, Carnero nam je otkrio koji nastupi popunjavaju rubrike u njegovom rokovniku nadolazećih tjedana. “Bit će šareno! Iza ovoga cijeli kolektiv Metz Attack nastupa u Ražinama u Disku R, slavimo drugi rođendan. Zatim nastupam u Surogatu, nakon čega slijedi idući Metz Attack party s inozemnim gostom koji nam je bio velika želja od samog početka. Oko toga smo također jako uzbuđeni, no zasad ne želim previše otkrivati”, samozatajno je najavio perspektivni Vodičanin.

Dodatne informacije i novosti vezane uz program pratite na službenom Facebook događaju.