Mrtva Egzotika

Mrtva Egzotika

Dan žena još je sretniji uz glazbene preporuke domaćih ženskih DJ snaga

Maja Pa, Ivna Ji, Lila Cube i Babilonska odale su nam koji set i koja stvar ovih dana najviše vrište iz njihovih slušalica

Osmog ožujka obilježava se Međunarodni dan žena, a pripadnica ljepšeg spola na glazbenoj elektroničkoj sceni sve je više. Iako je na domaćoj sceni još uvijek njihov broj znatno manji u odnosu na muškarce, naše djevojke mogu se pohvaliti atraktivnom i vrsnom glazbenom selekcijom koja privlači lokalne partijanere u prve redove, a djevojke su nam otkrile koja to glazba u posljednje vrijeme privlači njih.


MAJA PA


Članica kolektiva bRAVE preporučuje vas da bacite uho na Isabellu Venis, i to iz nekoliko dobrih razloga.

“Moj izbor je definitivno Isabella. Em što je žena u godinama, em što ne je*e živu silu, trenutne trendove ni išta slično, već uistinu oduvijek naginje toj mračnijoj i opskurnijoj glazbi. Također, to radi tako da stvara groove od nečeg od čega je praktički nemoguće dobiti ikakav efekt, jer većini ljudi to zvuči samo kao pozadinski ili iritantni noise”, objasnila je Maja Pa.


IVNA JI


Poznata po svojim live izvedbama, članica Innerspacea zaljubila se u set Flore Pitrolo, jedne od predvodnica trenutne cold wave scene.

“U moru fantastičnih, a opet očekivanih setova, naišla sam na ovu divno ispričanu priču Flore Pitrolo. Flora je pulsirajući mozak koji se nalazi iza A Colder Consciousness i jedna od predvodnica trenutne (cold) wave scene. Ono što možete očekivati u ovom setu više podsjeća na labirint sirovih i dubokih emocija, nego na tipični set koji DJ uploada u svrhu vlastite promocije, umjesto promocije određene glazbe”, istaknula je Ivna Ji.

Flora Pitrolo – Kisela voda
Izvor: SoundCloud

BABILONSKA


Jedna od osnivačica programa Subtilno, klupske večeri namijenjene ljubiteljima brzih bass ritmova, ovih je dana opsjednuta setom Lucrecie Dalt, kolumbijske glazbenice i sound umjetnice.

“Ne mogu prestati slušati ovaj mix jer svaki put čujem nešto potpuno drugačije u njemu. Takvi mixevi te odvedu na neko sasvim neobično mjesto i “škakljaju” po mozgu, a volim kad te mix provede kroz različita stanja Slična atmosfera prevladava i u njenoj glazbi općenito, a uskoro ćete to moći čuti i sami u Zagrebu na ZEZ Festivalu u KSET-u 11. travnja 2019.

Za kraj, lokalna DJ-ica podijelila je i posebnu stvar koja ju obara s nogu. “Kako u životu treba ganjat balans, traka onda neka bude jedan apsolutni benger. Nazdravlje!” zaključuje Babilonska.

https://soundcloud.com/permahighrecords/bzl-fuck-you-and-the-ship-you

LILA CUBE


Ženska ruka kolektiva NO BALANCE opčinjena je producentom Slikbackom koji ju u posljednje vrijeme privlači svojim zvukom.

“Set kojeg u zadnje vrijeme slušam na poslu je njegov vrlo zanimljiv Boiler Room”, kaže Lila Cube te uz ovaj set preporučuje i traku koja njoj omiljene braće pod aliasom Dual Shaman.

“Meni najdraža braća i njihova ludilo stvar Hyeronim. Sigurno ide u folder za petak i party povodom Dana žena”, otkriva Lila za kraj.