Mrtva Egzotika

Mrtva Egzotika

Dave Harvey: “Otvoreni smo za ideje kako privući više hrvatske publike na Love International”

Uoči Love Internationala, pričali smo s organizatorom festivala i cijenjenim glazbenim promotorom – Daveom Harveyjem


Festivalska groznica polako se zakuhava, a uskoro počinje sedmo izdanje Love Internationala. Održava se od 10. do 16. srpnja u tišnjanskom The Garden Resortu te dovodi neka od najkvalitetnijih imena svjetske elektroničke glazbene scene.

Uz regularni program na siteu, posjetitelje očekuju after partyji u open air klubu Barbarella’s Discotheque i jutarnji chill na Sunrise Sessionu uz more. Pored inozemnih headlinera, na lineupu su i brojni hrvatski DJ-i.

Love International 2024

Riječ je o događanju u organizaciji bristolske agencije Team Love koju je, uz kolegu Toma Painea, pokrenuo britanski poduzetnik i glazbenik Dave Harvey.

Spomenuti festival na Jadranu nije jedini iza kojeg poznati DJ ponosno stoji. Tu su i Love Saves The Day, nekadašnji The Downs, We Out Here, Silver Hayes u sklopu čuvenog Glastonburyja i mnogi drugi.

U poslu ga najviše motiviraju ljubav prema muzici, želja za povezivanjem glazbenih istomišljenika i težnja da stvori sigurna mjesta za dobru zabavu svim generacijama.

Dave Harvey na Love Internationalu
Foto: @dave_harvey_teamlove

Osim produkcijom događanja i miksanjem, Dave se bavi i izdavanjem glazbe. Od 2011. godine vlasnik je etikete Futureboogie koja je započela kao klupska večer. Nakon deset godina, evoluirala je u hvaljeni label i agenciju te odigrala ključnu ulogu u promociji underground glazbe na globalnoj razini.

Harveyjeva sposobnost da prepozna i podrži mlade talente učinila ga je jednim od najutjecajnijih promotora europske underground scene. Tko ga je imao prilike upoznati, rado ističe njegovu srdačnost, pristupačnost i vedru energiju. U svemu što radi, uvijek ide korak dalje. Zanimljivo je istaknuti da Love International od svake prodane ulaznice donira jednu funtu u dobrotvorne svrhe.

Silver Hayes (Glastonbury)

U kratkom intervjuu dražesni Britanac nije skrivao kako prema našoj zemlji njeguje posebne osjećaje, kao ni da na svojim događanjima želi što više hrvatske publike.

To potvrđuje i činjenica da lineup svakog izdanja Love Internationala upotpunjuju već dobro poznata domaća imena. Tu su uvijek i neka novija koja do sada još nisu imala prilike nastupati na inozemnim festivalima.

Kako teku pripreme za ovogodišnje izdanje Love Internationala? Očekuju li nas kakvi noviteti i čemu se osobno najviše veseliš?

Sve je super, uzbuđeni smo zbog povratka na najdražu plažu. Pridružit će nam se nekoliko briljantnih novih umjetnika. Očekuje vas i novi dizajn rasvjete i stageva. Da budem iskren, jedva čekam početak! Najviše volim doći u Barbarella’s Discotheque, jer se mogu potpuno opustiti. To me posebno veseli. S četvrtka na petak ponovno sviram na Beach Stageu, lani mi je bilo sjajno. Imamo još super stvari na dnevnom programu, poput Midlandovog specijalnog seta, Multi Culti showcasea i Club Blanco all-nightera na Olive Groveu.

Lani ste imali Love International turneju po Americi prije festivala, a ove godine serijal suradnji s poznatim europskim klubovima. Reci nam više o tome.

Da, bilo je zabavno ići u SAD prošle godine. Ovoga puta smo ostali malo bliže domu uz partyje u Londonu, Barceloni, Lisabonu i Berlinu. Nadamo se da ćemo i ove godine učiniti nešto više nakon festivala. Sjajno je imati priliku surađivati s istom ekipom izvan festivala. Toga definitivno treba biti više!

Dave Harvey i Craig Richards
Foto: @dave_harvey_teamlove

Nastojite dati puno prostora hrvatskim izvođačima. Jeste li zadovoljni omjerom domaće publike u odnosu na britansku?

Voljeli bismo da nam se pridruži više Hrvata, ali iskreno shvaćamo da postoje financijske prepreke zbog raznih troškova. Uvijek nudimo Ex-Yu shemu s povoljnijim ulaznicama, no otvoreni smo za ideje kako privući više hrvatske publike. Imamo nekoliko novih kolektiva koji nam stižu ove godine. Želimo izgraditi što više veza!

Čemu Team Love beskompromisno teži svakim novim izdanjem festivala?

Nastojimo predstaviti raznolik i uzbudljiv glazbeni program i njegovati zajednicu koju smo izgradili. Naravno, nismo savršeni, ali veliku pažnju posvećujemo raznolikosti lineupa. Zaista nam je cilj poboljšati ga svakim izdanjem. Zvuk i produkcija također su na čelu stvari u kojima se nastojimo razvijati iz godine u godinu.

Sunrise Session na Love Internationalu
Foto: @loveintfestival

Kako izgleda tvoj prosječan dan na Love Internationalu?

Posljednjih godina djeca su išla s nama, čuvali su ih moji roditelji, stoga sam bio više orijentiran oko obitelji. Ovoga ljeta nam ne prave društvo pa će biti malo drugačije. Kada se probudim, uglavnom me dočeka tona poruka o tome što nije u redu i što treba riješiti. Tijekom dana sam u vječnom pokretu ne bih li bio siguran da se sve odvija kako treba. Navečer zujim od stagea do stagea. Tek kad dođem u Barbarella’s Discotheque, mogu malo usporiti tempo, plesati i opustiti se.

Kako bi opisao Love International nekome tko nikada nije bio?

To je godišnji odmor obogaćen partyjima. U Tisnom možeš provesti jednako vremena koliko i na sajtu, dobro jesti, piti i plivati uz glazbenu pratnju trenutno najboljih DJ-a na sceni. Tamo zaista vlada zajedništvo. Grupa istomišljenika i zaljubljenika u rave koji se dobro provode na najljepšem mjestu na svijetu! Naši izvođači uglavnom ostanu na festivalu i tulumare čitav tjedan. Nema VIP lože ni velikog backstagea, svi su na okupu i jednako se dobro zabavljaju. Zbilja je posebno!

Dave Harvey

Koji ti je od festivala u vlastitoj organizaciji najdraži?

Love International oduvijek mi je poseban. Imam dugu povijest s Hrvatskom, tamo sam upoznao suprugu i mnoštvo najbližih prijatelja. Kod vas se uvijek najbolje provedem. Moje srca pripada Love Internationalu!

Da nam sada možeš pustiti bilo što, što bi upalio?

Baš sam slušao nedavnu snimku Craiga Richardsa u Fabricu i fantastična je! Jedva ga čekam čuti u Barbarella’su ove godine. Njegov nastup je uvijek highlight festivala.


Foto: Instagram, press, privatni album