Mrtva Egzotika

Mrtva Egzotika

DJ Brka: “Osjećam obavezu da zabavim narod, naročito subotom uvečer”

Voditelj programa DiscoNotDisco u beogradskom klubu 20/44 i selektor dobro znanog Dekmantela stiže u Garden Brewery kao gost idućeg izdanja programa Freilauf gdje će pult podijeliti s lokalnim momcima – domaćinom Pepijem i rezidentom zagrebačkog Mastersa, LukadeLuxom


Zagrebački The Garden Bewery 23.veljače će na nekoliko sati na nogama držati i žustro rasplesati tri regionalna imena koja već dugi niz godina aktivno pridonose elektroničkoj glazbenoj sceni kroz programe s brojnim inozemnim i domaćim imenima. Na redu je još jedan Freileuf, program u organizaciji Pepija Jogardea uz kojeg će ovoga puta nastupati njegov kolega i prijatelj LukadeLux, kao i beogradski gost i voditelj programa “DiscoNotDisco” u klubu 20/44 – DJ Brka.

“Mnogo puta sam dijelio pult s Lukom i Pepijem, što u Beogradu, što u Zagrebu. Oni su prije svega moji prijatelji, radimo iste stvari, pokušavamo unaprijediti lokalnu scenu”, kaže Slobodan Brkić, od milja Brka, čiji su
miksevi ‘East Of Cosmic’ ušli su u povijesnu memoriju clubbera diljem svijeta.

DJ Brka
Foto: privatni album

Iako je već nebrojeno puta predstavio svoju dinamičnu selekciju koja osvaja na prvo slušanje, Brka i dalje posebno pamti svoj prvi nastup u našoj metropoli. “To je bilo prije točno deset godina. Nastupao sam s Pytzekom i Vladom Janjićem u Sirupu“, prisjeća se te odaje dojmove s kojima se vratio kući nakon svog zagrebačkog prvijenca, “Pytzek je bio domaćin, a Vlada i ja smo svirali back to back do kraja večeri. Sjećam se lijepih ljudi, intersantnog uređenja kluba i dobrog zvuka. Bilo je super!”. Nakon krštenja u Sirupu, Brka je imao priliku rasplesati i publiku druga dva zagrebačka kluba, Mastersa i Garden Breweryja kojem se ponovno veseli.

Za nadolazeći nastup na Freilaufu, Brka priprema veseo i plesan repertoar. “Bit će to jedan plesan set s par neočekivanih iskopina“, otkriva te dodaje što ga najviše motivira kada treba zavladati iza pulta, “Ja sam stari DJ, osjećam obavezu da zabavim narod, naročito subotom uvečer.”

DJ Brka može pohvaliti i nastupom na festivalu Dekmantel Selectors u Tisnom, i to kao headliner lanjskog boat partyja Yugovinyl na kojem je svirao uz cijenjenog beogradskog imena i jednog od favorita nizozemskog Dekmantela, Vladimira Ivkovića s kojim broji nekoliko suradnji za pamćenje.

“Svaki nastup s Vladimirom je poseban doživljaj. Mislim da je on stvarno najbolji DJ čije prezime završava na “-ić”, ako ne i šire”, kaže Brka o svom kolegi, dugogodišnjem rezidentu dizeldorfskog kluba Salon des Amateurs i čovjeka koji stoji iza etikete Offen Music.

Osim što ga je zabavio i ispunio, nastupi na Dekmantel Selectors festivalu otvorili su mu novu priliku koja je ujedno i dio pomaka za cijelu regionalnu scenu. “Mislim da sam na tom partyju zaradio poziv za ovogodišnji festival. Znam da postoji debata oko toga zašto svi ti festivali na Jadranu nikako ili slabo angažiraju domaće izvođače. To bi se trebalo promijeniti“, zaključuje Brka.

Naposljetku, Brka nam je dao komad iz svoje glazbene garderobe koji ga u posljednje vrijeme najviše zaluđuje, a koji će savršeno zagrijati sve one koji nestrpljivo iščekuju posljednju subotu u mjesecu.

Više informacija i detalje programa pronađite na službenom Facebook događaju.