Mrtva Egzotika

Mrtva Egzotika

Evo kako je bilo na amsterdamskom Dekmantelu i što vas čeka na tišnjanskom Selectorsu

Povodom završetka ovogodišnjeg Dekmantel Festivala u Amsterdamu i početka četvrtog Dekmantel Selectorsa, nabacili smo čakulu s Darwin, Majom Pa i DJ Brkom koji su puni dojmova i uzbuđenja


Amsterdamski Dekmantel Festival prije nešto više od dva tjedna zatvorio je svoja vrata nakon pet dana izuzetne glazbe poduprte umjetnošću s drugih područja i ljudima koji se okupili kako bi u tome svemu uživali.

Ipak, kraj ovogodišnjeg izdanja festivala ne znači i kraj za Dekmantelovu ljetnu priču. Ona od 22. do 26. kolovoza seli na obalu Tisnog u sve poznatiji Garden Resort gdje će se održati četvrti po redu Dekmantel Selectors.

Među imenima koja su nastupila na Amsterdamse Bosu našla se i perspektivna Darwin koja je ove godine nastupala u kombinaciji s re:ni na Boiler Room stageu.

“Lauren (re:ni) i ja smo se upoznale preko SoundClouda prije dvije godine kad me tražila jednu stvar i brzo smo se sprijateljile zbog ljubavi koju dijelimo prema bass glazbi. Vrtile smo b2b u Bristolu na mom partiju prije ovog Boiler Rooma pa smo upoznale jedna drugu u tom smislu i razvile neki flow zajedno. Da nije tako, ne bih ni pristala nastupati s njom”, ispričala nam je Darwin, dodavši kako su ju svojom izvedbom na festivalu najviše oduševili Batu, Mala i Storm.

Darwin je svoju priliku dobila i na Selectorsima, gdje će ove godine nastupati samostalno, a ovo neće biti njen prvi posjet našoj zemlji: “Posjetila sam Hrvatsku kad sam bila na Dimensions Festivalu. Jako se veselim Tisnom!”.

Darwin
Foto: Instagram

Osim nje, ovogodišnji line up popunjavaju i brojna druga kvaliltetna imena poput Ben UFO-a, Lene Willikens, Roze Terenzi, mad miran, Vladimira Ivkovića, Identified Patienta, Phillipa Jonde, Objekta, Woodyja’92, Young Marka, Maxa Abysmala, Donata Dozzyja, Palms Traxa, Solara, Zozo i drugih.

U toj šaci inozemnih umjetnika našla se i prva Hrvatica koja je dobila svoje mjesto za pultom – Maja Pa. Ovogodišnje izdanje za nju je i posjetiteljski debi pa se posebno veseli idućem tjednu.

Fotografija Maje Pe.
Maja Pa
Foto: Facebook

“Nažalost, još nisam imala prilike posjetiti nijedan dosadašnji Selectors tako da će mi ovo biti neka vrsta vatrenog krštenja. Izgleda da zapravo nije moglo ispasti bolje”, priznala nam je Maja koju ćemo slušati na boat partyju Red Light Radija uz Deboru Ipkel i Cawd Slaydaz (Max Abysmal & DJ Soulseek).

“Prilično se veselim generalnom posjetu ovogodišnjem izdanju festivala, a nastup na brodu još više potencira taj lijepi osjećaj. Mislim da mi je prije svega drago da sam pod okriljem Red Light Radija, najvećim dijelom zbog hrpe dobre glazbe koju ćemo tek čut i talentiranih ljudi s kojima ću imati prilike podijeliti pult. Čitava prilika me istinski veseli, a nekako vjerujem da ću lepršati između stageva u nadi da ulovim čim više toga”, kaže Maja.

Fotografija Dekmantel.

Iz susjedne Srbije ove godine se postavi ponovno pridružuje i DJ Brka koji je dosad imao prilike upoznati Maju Pa i njen identitet iza pulta. Kaže kako je ostao oduševljen onime što je čuo.

“Maja Pa je najugodnije iznenađenje na hrvatskoj sceni u posljednih par godina. Možda nije čudno kad mi starci idemo tim manje istraženim stazama, ali je više nego fascinantno kada i kako to Maja radi. Sigurno neću propustiti njen nastup!” velikodušno opisuje Brka kojem je ovo treći Selectors u nizu, no veseli ga jednako kao i prvi.

Fotografija Ivane Hrvat.
DJ Brka (lijevo) & Young Marco (desno)
Foto: Facebook

“Jedva čekam svoj prvi nastup na glavnoj fesivalskoj bini u četvrtak prije mog prijatelja Young Marca. Ipak, možda se još više radujem Adriatic Coasting partiju u petak sa svojom ekipom Pepijem, Felverom i Nickom Colganom. Ti partiji na brodu su duša festivala, a ovaj naš će baš biti poseban, možda zato što smo baš toliko ‘lokalni'”, zaključuje Brka.

Svi koji nestrpljivo iščekuju ovogodišnji Selectors, a i oni koji žale jer će ga propustiti, vrijeme i/ili tugu mogu utopiti u super stvarčici po preporuci Maje Pa: Signal Aout 42 – Pleasure And Crime.


Pred-registracija za Dekmantel Festival 2020 već je otvorena pa se možeš prijaviti sa svojom e-mail adresom. Također, oni koje zanima više o Dekmantel Selectorsima sve dodatne informacije, puni line up i raspored mogu pronaći na službenom Facebook događaju.

Cover photo: Tim Buiting