Mrtva Egzotika

Mrtva Egzotika

FreeMentalovci će uz četiri soundsystema zatresti Jankomir: “Program će trajati 24 sata”

Zagebački Jankomir na nekoliko će sati tresti soundsystemi na četiri floora pod zvijezdanim nebom na FreeMental promo partyju ususret ovogodišnjem izdanju istoimenog festivala koji s Mrežnice seli na Cres


FreeMental Festival je platforma koja predstavlja regionalne artiste i DJ-eve, a prošle godine publici su se predstavili festivalom uz rijeku Mrežnicu. Ove godine, svoje drugo izdanje sele na bajkovitu plaću otoka Cresa, a kao zagrijavanje za sam festival, ekipa u subotu 11. svibnja priprema i promo party na zagrebačkom Jankomiru. Kako bi zvuk dobro protresao tlo, u glavnoj ulozi, uz headlinere, naći će se i soundsystemi Saso Mange, Boca, Warrior Charge i Digitron Soundsystem.

“Lokacija promo Zagreb je stara lokacija Jankomirskog nasipa, šuma uz Savu. Tamo je već bilo par legendarnih partija poput Zagreb Tribesa, NekiDrugiMaj, Deep’n’Outa i manjih festivala – Oddvod – It’s just a ride, kao i prvi MoDem festival” kažu Freementalovci te objašnjavaju kako pronaći mjesto radnje:

“Dosta je lako doći do tamo, za one koji ne znaju, sa Zapada se prolazi Zagrebačkom avenijom i prolazi se preko Jankomirskog mosta i zatim ispod njega. Vozi se uz nasip u smjeru Motela Plitvice. Zapravo samo slijedite mjuzu i to je to.”

Program će trajati 24 sata. Od subote 11. svibnja, kada su domaćini već od ranijeg popodneva tamo te se pleše sve do idućeg popodneva.

Floorovi koje će prisutni moći obilaziti na FreeMental Festival x Soundsystem Edition! partyju nosit će ista imena kao i ona na samom festivalu.

“Prvi je Psylogic s psytrance-om i proggresivom. U goste nam dolazi vrhunski producent iz Srbije po imenu Rezonat, koji će odsvirati live set, kao i Tiann, gost iz Slovenije. Specifičnost ova dva artista je što predstavljaju dva labela s kojima surađujemo i na festivalu ove godine. To su Sangoma iz Njemačke i Forestdelic iz Slovenije. Domaće snage s njima su Mayix (Pistolero Recordings), Winpa (Insectik Records), 3lowbeat (Hypnodelix) i Haktal. Ovdje se po prvi put predstavlja i cijeli Saso Mange Soundsystem s punim ozvučenjem koje posjeduju – 24 bass kutije s 36 kW sounda.

Fotografija Saso Mange Soundsystem.
Foto: Press

Drugi floor je Dublogic s dub glazbom, gdje ćemo ugostiti Warrior Charge Sounsystem ekipu iz Italije, koji će se pridružiti našim dečkima iz Digitron Sounsystema. Tu je i Mr. Zebre iz Francuske, a uz potporu Dr.Obi&Anja G, Dub Alibi i Flico.

Treći floor je Biologic, koji smo uspjeli ostvariti u suradnji s TAMAN ekipom i Boca Sounsystemom, najviše zahvaljujući našim prijateljima s techno scene. Volimo naglasiti kako se trudimo spajati različite žanrove elektroničke glazbe, a ne ih razdvajati pa nas ova suradnja i prijateljstvo najviše vesele. Na ovom stageu zasvirat će Dujo (River festival), El Commando (TAMAN), Art Lentz (Oddvod), Kommoda (TAMAN), Kali (StoryTellers), Kris, DaYes i naš dragi prijatelj SVN koji stiže iz Londona”, otkrivaju organizatori.

Događaje na otvorenom nerijetko može pokvatiti loše vrijeme, a Freementalovci ranije spremni su i na taj obrat. “U slučaju lošeg vremena, alternativa, nažalost, ovoga puta ne postoji tako da ćemo morati tri dana prije održavanja događaja po prognozi pomaknuti događaj. Ovoga je puta to tako jer je party velik, to jest na tri stagea, a u Zagrebu trenutno ne postoji klub koji bi radio party na tri floora” ističe ekipa.

Line-up za FreeMental Festival – Beta Edition
Foto: promo

Sve ovo jedan je veliki uvod za ono što vas očekuje na FreeMental festivalu koji će se održati od 15. do 18. kolovoza.

FreeMental Festival – Beta Edition lokacija
Foto: Press

FreeMental Festival Beta edition ove godine seli s Generalskog stola i rijeke Mrežnice na more. Jako smo voljeli našu staru lokaciju, no oduvijek smo maštali smjestiti psy festival na more jer su takvi rijetki. Ovogodišnja lokacija je otok Cres, rt Tarej.

Cijeli sadržaj festivala, od stageva, radionica i healing area, kina pa i kampa će biti smjesteno tik uz more. Lokacija Tarej ekipi je već poznata zbog prekrasnog festivala Tides of Youth (TOY) koji se ovdje održavao 3 godine za redom.

Na festival ove godine dovodimo jos jedan glazbeni žanr, a to je dub. Dublogic stageom orit će Digitron Soundsystem uz pregršt vrhunskih dub kolektiva i artista iz Italije, Francuske, Njemačke i Lijepe naše.

Također ćemo otvoriti jam session floor i zato pozivamo sve izvođače da uzmu svoje instrumente sa sobom na festival te se upuste u spontanu svirku s okupljenom ekipom.

Još jedna novost ovogodišnje Beta edicije festivala je što traje dan duže pa će se tako moći uživati 4 dana i 3 noći u sadržajima koje pripremamo, kao i svakakvim delicijama – od naše domaće pive i rakije sve do beach bara koji će vam posluživati koktele na plaži“, za kraj su otkrili FreeMentalovci.

Cijena ulaznice za FreeMental x Soundsystem Edition! iznosit će 80 kuna, a organizatori nude akciju ukoliko odlučite kupiti i kartu za festival uz ovu za party:
“Složili smo kombinaciju ulaznica za FM festival (FreeMental Festival – Beta Edition) i FreeMental promo party na Jankomiru zajedno po cijeni od 450 kn. Ovaj combo ćete moći uloviti na ulazu na dan partya na Jankomiru. 
P.S. Ne zaboravi osobnu iskaznicu.”

Više informacija i novosti o FreeMental x SoundSystem Edition! partyju pratite na službenom Facebook događaju.


MRTVA EGZOTIKA DIJELI 2 x 1 UPAD!

U komentaru označi svog plesnog para i shareaj Facebook objavu članka (javno) na svom profilu uz tag @FreeMental Fesival te si osiguraj besplatno mjesto u prvom redu!

Izvlačenje srećkovića ide preko Random.org, a igramo se do 10. svibnja do 16 sati.