Mrtva Egzotika

Mrtva Egzotika

Kolektiv TAMAN: “Kada biramo goste, težimo tome da budu osvježenje i nama i publici – baš kao Schacke”

Splitski kolektiv TAMAN i ove će godine ugostiti sjajna imena iz raznih dijelova Europe, a prvi na redu je Schacke – pionir kopenhagenske noise, industrial i techno scene


Nakon fantastičnog novogodišnjeg partyja, uvijek nabrijani TAMAN-ovci ponovno će prodrmati zagrebački Željezničar i to u respektabilnom društvu. U petak, 10. ožujka, El Commando, Kommoda i Allan ugostit će kopenhagenskog glazbenika Schackea kojem će ovo biti prvi nastup u Hrvatskoj.

TAMAN pres. Schacke
Artwork: Dubok

Danac južnokorejskih korijena jedan je od originalnih članova kolektiva i agencije Fast Forward. Svojim radom odigrao je značajnu ulogu u oblikovanju i definiranju stila poznatog kao “Copenhagen Techno”.

Tijekom dugogodišnje karijere izdavao je glazbu pod različitim aliasima, kako na na lokalnim, tako i na međunarodnim etiketama.

Osebujni producent suvlasnik je i menadžer poznatog kopenhagenskog kluba Mayhem. Osim na partyjima, njegova glazba može se čuti i u sklopu modnih kampanja renomiranih brendova kao što su Dion Lee, Louis Vuitton te Nike.

@schackedelic

Također, svestrani glazbenik ujedno je i DJ rezident te event organizator na poznatim queer sex zabavama feminističke pornografske produkcijske kuće Bedside Productions.

S obzirom na to da TAMAN-ovci često puštaju njegove trake u svojim setovima, ne čudi da su ga konačno odlučiti predstaviti domaćoj publici.

“Pri odabiru gostiju težimo tome da budu osvježenje nama ili publici, a najbolje je oboje. Imena koja nikada nisu nastupala kod nas najzanimljiviji su nam izbor. Također, već dugi niz godina se u našim setovima mogu čuti trake producenata koje imamo u vidu, a Schacke je jedan od njih”, kažu organizatori.

Usprkos maloj pauzi od organizacije partyja zbog pandemije, ambiciozni Splićani 2022. godinu pamtit će kao uspješnu: “Zadovoljni smo skromnim, ali kvalitetnim brojem ostvarenih gostovanja te odazivom i atmosferom. Uz to, sva trojica smo imali popriličan broj nastupa, kako na zajedničkoj ‘techno’ sceni, tako i na ostalim scensko-žanrovskim eskurzijama u audiofiliju.”

Allan

Članovi kolektiva TAMAN i dalje aktivno djeluju u splitskom klubu Kocka, odakle su i započeli svoj glazbeni put. Tijekom ljetne sezone planiraju organizirati barem jedan klupski događaj, ali i nekoliko partyja pod otvorenim nebom.

“Potrudit ćemo se oko organizacije barem dva outdoor eventa u okolici Splita. Ipak je ljeti ugodniji open air rave, a mi imamo puno iskustva na tom polju”, poručuju momci.

Kommoda

U skrivenim kutcima njihovog matičnog kluba bruse se i mladi talenti, poput perspektivne DJ-ice Mokosh. TAMAN-ovci ne kriju koliko im je drago što mogu prenijeti znanje i iskustvo na mlađe generacije te im ustupiti mjesto za pultom na svojim klupskim večerima.

“S nekima od naših nasljednika ste se sigurno već i upoznali. Što se tiče ostalih – voljeli bismo da ih je više!” zaključuju organizatori i pozivaju te da popuniš prve redove u Željezničaru ovoga petka.

El Commando

Foto: Facebook / Instagram / press