Mrtva Egzotika

Mrtva Egzotika

Mladi DJ i producent Viatori izdvaja pet stvari iz svoje glazbene riznice koje jedva čeka zavrtjeti vani

Talentirani mladić Viatori počeo je stvarati i skupljati glazbu sa samo 11 godina, a iz svog opusa dijeli pet super stvari koje planira zavrtjeti na nekom od nadolazećih nastupa


Iako je još prilično mlad, Viktor Redža može se pohvaliti zavidnim postignućima na elektroničkoj glazbenoj sceni. Poznatiji kao Viatori, nadareni producent i DJ odnio je pobjedu na 9. Nucomers Nightu u organizaciji Illectricity Festivala kada mu je bilo tek 13 godina.

Rodom iz Ivanić Grada, samozatajni 22-godišnji glazbenik nerijetko nastupa uz kolektiv CFSN, a proteklih godina imao je prilike zasvirati i na dva festivala – Dimensionsu i Love Internationalu.

House glazba bila mu je prva ljubav, no danas se u njegovim setovima može čuti puno širi spektar žanrova. Tko ga još nije uspio ‘uhvatiti’, u nadolazećim mjesecima moći će ga poslušati u zagrebačkom Funk Clubu.

Viatori je odškrinuo vrata svoje glazbene riznice i podijelio pet sjajnih stvari koje s nestrpljenjem jedva čeka zavrtjeti vani, a otkrio nam je i zašto je odabrao baš njih.


1. Digital Mystery Tour – The Blooming (Change Mix)

“Za početak downtempo psihodelija. U zadnje vrijeme volim iskopavati sporiji groove, a ova stvar Digital Mystery Toura čini mi se idealnom za početak šarolike večeri.”

2. Moisk – Motunda

“Nastavak je u istom tonu, ali s više BPM-a. Meni genijalna i izrazito energična stvar, dio je Cauldron Cooking kompilacije izdane na novom njemačkom labelu Mana Abundance. Također, preporučujem slušanje i ostatka kompilacije!”

3. Mathis Ruffing – Skybox

“Mathis Ruffing mi je trenutno najzanimljiviji producent. Izdvajam ovu melodičnu bombicu s istoimenog albuma, nedavno izdanog na etiketi Transatlantic.”

4. Qant – Moonsick

“Zatim jedna no nonsense, bass heavy udaraljka s Qantovog novog EP-a izdanog na odličnom labelu Holding Hands.”

5. Gamma Intel – Trust

“Za kraj, Gamma Intel. Nakon što je početkom ove godine Identified Patient opakim i svježim zvukom predstavio njihov zajednički label Nerve Collect, Gamma Intel ubrzo uzvraća istom mjerom. Top release!”

Foto: Vid Redža