Ove subote uživaj u RaDOSTi uz ruskog Disca Morata

“S ljubavlju iz Rusije” u zagrebački SoundFactory stiže moskovski DJ i producent Disco Morato, i to kao poseban gost na rođendanskom izdanju programa RaDOST


Povodom rođendana jednog od dva člana kolektiva StoryTellers koji stoji iza klupske večeri RaDOST, Krešo Leboš, u SoundFactory 30. ožujka kao glavni gost iza pulta stiže rusko pojačanje pod imenom Disco Morato. Uz njega će prisutne na podiju do jutra držati i domaćinski kolektiv čije je članove odušvila produkcija moskovskog umjetnika.

“Prvotno sam planirao ugostiti DJ Seinfelda koji je ipak prolongiran iz tehničkih razloga. Kasnije sam naletio na zvuk Disco Morata kod kojeg me momentalno preuzela energičnost koja budi “pozitivnu zločestoću” u meni. Proučio sam njegov opus, lik i djelo te uvidio da ima 30 lajkova na stranici i 80 followersa na SoundCloudu, zbog čega se se savršeno uklapa u priču o RaDOSTI – programu kojim pokušavamo ljudima predstaviti nova, nekomercijalna lica iz više polja elektronskih glazbenih izvedenica”, rekao je slavljenik Krešo Leboš, vlasnik kluba i DJ koji s partnericom Kali tvori StoryTellerse.

Kako je već duže vrijeme aktivan na oba područja, Krešo je priznao koji mu je dio ipak draži: “Lagan odgovor – ne volim ni jedno ni drugo, radi se o ovisnosti i opsesiji. Organizacija je za mene kao bivšeg kockara terapija gdje se kuglica vrti po ruletu dok ne dođe špica zabave. Onda saznaš jesi li pogodio ili ne. Sviranje, kao što rekoh, za mene je čista opsesija. Noći i noći koje sam proveo kopajući mjuzu, zamišljajući kako će stvar “raditi” na podiju ili u nekom setu. Jednostavno to ne mogu označiti kao nešto što volim, definitivno je to opsesija. Naravno, tu je i dovoljna doza adrenalina te terapija za moju ozljedu na radu – tinitus, ali i, povrh svega, nezamjenjiv osjećaj kad si za pultom”, priznaje Leboš.

Kada je riječ o očekivanjima, slavljenik ima samo ona najbolja: “Očekujem da ću se dobro zabaviti, a ako se netko zatekne u SoundFactoryu možda se i njemu dogodi ista zgoda.”

Također, povodom ulaska u novu godinu svom setu Krešo će dodati i stvar iz produkcije Little Nobodyja pod nazivom Linoleum Actress koja “ga drži već dosta dugo i odraz je njegova psihičkog stanja”.

I sam gost posebno se veseli ovom izdanju jer će po prvi put posjetiti Lijepu našu. “Ovo mi je prvi put u Hrvatskoj i vrlo sam uzbuđen jer nisam nikada čuo kakva je vaša scena. Također, drago mi je da sam dobio priliku istražiti ju i prezentirati svoju glazbu i viziju koja stoji iza nje publici van Rusije. Tom prilikom publici stižem sa stvarima s nadolazećeg izdanja koji izlazi na Maxima Culpa Records, etiketi koju je osnova moj prijatelj Gegen Mann. Prvo izdanje izlazi 03. travnja”, otkrio nam je Disco Morato čija je stvar “Abisso” odmah osvojila organizatora te koji se u DJ vodama prvi put okušao 2006. godine.

“Tada sam prvi put došao u klub i odlučio da želim puštati glazbu. Mislim da je to vrlo uobičajena situacija kod novije generacije. Uz to imam i stalni posao pa mi je DJ-ing više hobi, zbog čega kod njega imam i više slobode stvarati vlastitu glazbu, ne trebam baš pratiti trendove, što mi odgovara. Ne bih volio komercijalizirati taj dio svog života”, priznaje Moskovljanin.

Na njegovo stvaralaštvo utjecala su brojna znana imena s područja elektronske glazbe, no dva su tu ipak odigrala najveću ulogu. “Ancinet Methods je dosta utjecao na moj razvoj, njegov zvuk je doista “ugledan”. Trenutno mi se jako sviđa djelo Alessandra Adriania i njegovog Manequinn Recordsa, kao i umjetnici koji izdaju za Pinkman. Mnogo je imena koja su pridonijela elektroničkoj sceni. Stil glazbe koju slušam i koju puštam nije uvijek isti, a u tom među prostoru volim stvarati svoj zvuk”, prepričava gost koji za scenu u “majci Rusiji” također ima lijepe riječi.

“Scena u Rusiji je šarolika, ali zanimljiva. Općenito mi je drago da je u Rusiji sada bolja situacija i da se kod nas održavaju razni internacionalni festivali, ali i da naša imena imaju priliku probiti se van i nastupati diljem svijeta”, zaključuje Disco Morato.

Za kraj, podijelilo je stvar koja ga u posljednje vrijeme opsjeda i koju će zasigurno zavrtjeti u subotu, a riječ je komadu Retrograde Youtha – We’re not humas anymore.


MRTVA EGZOTIKA DIJELI 5×2 upada! U komentaru označi svog plesnog para i shareaj Facebook objavu članka (javno) na svom profilu uz #FromRussiaWithLove i osiguraj si besplatno mjesto u prvom redu! Igramo se do subote 30. ožujka do 18 sati.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *