Mrtva Egzotika

Mrtva Egzotika

Roza Terenzi: “Tati uvijek šaljem svoju glazbu, daje mi fantastičan feedback”

Roza Terenzi već godinama žestoko pali i žari plesne podije diljem svijeta, a ovoga ljeta opet stiže na Jadransku obalu. Australska producentica i DJ-ica otkrila nam je što ju je posebno oduševilo u Hrvatskoj, čime bi se bavila da nije glazbenica i što njen tata misli o njezinoj glazbi


Elektronička glazbena scena u Australiji izrodila je mnogo uspješnih talenata, a jedno od lica koje se posebno izdvaja posljednjih godina svakako je Roza Terenzi.

Zahvaljujući vještom spajanju žanrova u bombastičnu cjelinu koju je nemoguće slušati bez cupkanja, poznata producentica u kratkom je roku ostvarila munjevit uspjeh na svjetskoj razini.

Roza Terenzi

Iako je rodom iz Pertha, glazbenu karijeru izgradila je tijekom života u Melbourneu, a u jeku pandemije novi dom odlučila je potražiti u Berlinu. Osim traka na vlastitom labelu Step Ball Chain, koji je pokrenula 2020. godine, Roza iza sebe ima izdanja i na brojnim drugim etiketama.

Dekmantel, Klasse Wrecks, Kalahari Oyster Cult, Bizarro i Butter Sessions samo su neke od njih, a na kanadskom labelu Planet Euphorique, u vlasništvu njezine prijateljice i glazbenice D.Tiffany (aka DJ Zozi), 2020. godine izdala je i debitantski album ‘Modern Bliss’.

Roza ni ovih dana ne prestaje raditi punom parom. Početkom svibnja njezina traka ‘Beat Pig’ ugledala je svjetlo dana u sklopu kompilacije ‘The Chants Of The Holy Oyster’ na nizozemskom labelu Kalahari Oyster Cult, a nedavno je okončala i prvu južnoameričku turneju.

Također, krajem veljače predstavila je i stvar ‘Sin Limites’. Izdanje je nastalo u suradnji s Ex-Terrestrialom, Priorijem, Napom i D.Tifanny s kojima često udruži snage te njeguje vrlo bliske odnose.

Nakon nastupa u kultnim svjetskim klubovima i na nekim od najpoznatijih festivala elektroničke glazbe, ljupka Australka imala je prilike zasvirati i u Hrvatskoj.

Lani je “rasturila” beach stage na Love Internationalu u Tisnom, a dva mjeseca kasnije stala je za DJ pult noćnog kluba Barbarella’s Discotheque u sklopu Dimensions Festivala.

@rozaterenzi

Na radost svih partijanera koji je prošle godine nisu uspjeli uhvatiti, Roza Terenzi ponovno će nastupiti na spomenutim festivalima ovoga ljeta.

Usprkos brojnim obavezama, svestrana producentica izdvojila je malo vremena kako bi popričala s nama o doživljajima s Jadrana te otkrila zanimljive detalje iz privatnog života.

@rozaterenzi

Kako si se provela na posljednjem izdanju Love International festivala?

Predivno! Bilo mi je užitak zatvoriti beach stage te noći. Publika je bila tople energije i nabrijana na ples. Zbilja sam se izvrsno provela!

Nakon toga, podijelila si pult s D.Tiffany na Dimensions Festivalu. Nije tajna da puno surađujete, a nedavno ste objavile i album ‘Edge Of Innocence’. Čini se da među vama postoji prilično jaka kemija. Kako ti bilo svirati s njom u Hrvatskoj?

Da, zajedno stvaramo glazbu od 2017. godine. Jako sam zahvalna što imam osobu s kojom je suradnja tako prirodna i jednostavna. S obzirom na to da smo svirale u zoru, htjele smo da naš set na Dimensions Festivalu bude razigran i zabavan, dok se istovremenom uklapa u toplu ljetnu atmosferu uz izlazeće sunce. Vokali i melodičnost, ali s poštenim drajvom.

Roza Terenzi i D.Tiffany

Je li te nešto posebno oduševilo u Hrvatskoj?

Iskreno, morski ježevi. Oduševljava me kolike su zapravo face!

Glazbom si se počela baviti vrlo mlada, a i tata ti je profesionalni glazbenik. Sviđa li mu se to što radiš i ima li omiljenu traku s potpisom Roze Terenzi?

Prava sam sretnica što mi je tata glazbenik. Uvijek mu šaljem svoje ploče i stvari koje tek planiram izdati, a on mi daje fantastičan feedback. Pitala sam ga koja mu je moja najdraža traka, rekao je da se trenutno ne može odlučiti između tri komada – Spiritual Delusion, Redemption Arc i suradničke ploče Third Nature koju sam ‘izbacila’ s jd-em.

Roza Terenzi

Da nisi glazbenica, što bi radila?

Vjerojatno bih se bavila pisanjem. Uživam u copywritingu. Ako idemo u neke dalje maštarije, možda bih pisala i fikciju.

Postoji li DJ s kojim želiš odraditi B2B, ali još nisi imala priliku?

Donedavno je to bila THC, ali na kraju smo konačno zasvirale skupa. Sada je to DJ Tool. Sanjamo o tome da odradimo b2b i oboje se nadamo da će nam želja ostvariti u 2023. godini.

Tko ti je najdraži DJ svih vremena?

Hmm… Iskreno, ne znam. Prijatelji su mi zaista najveća i stalna inspiracija.

Koji žanr glazbe često slušaš, ali rijetko puštaš?

Hrpetina ih je! Rijeko puštam downtempo ili proper drum&bass. Također, slušam dosta trip hopa i shoegazea, ali to gotovo nikad nećete čuti u mojim setovima.

Foto: Instagram / Press kit (Rachel Israela, Fede Reyes)