Mrtva Egzotika

Mrtva Egzotika

Sitno brojimo do još jednog Rave Bala, evo koje te novosti očekuju u dvorcu ove godine

Tradicionalni Rave Bal u dvorcu Lukavec, u organizaciji Sindikata i Miniwala, održat će se nešto kasnije nego prijašnjih godina, ali uz pregršt noviteta i pomno osmišljen line up koji sačinjavaju sjajna domaća imena


Dvorac Lukavec, koji se u pisanim izvorima prvi puta spomenuo 1257. godine, već se četvrtu godinu u lipnju svakodnevno spominje među ljubiteljima elektronske glazbe i dugog, žestokog plesa pod nebom Zagreba.

Spomenik burne povijesti toga kraja ove će godine 27. lipnja od 16:00 do 02:00 sata biti pod vladavinom kolektiva Sindikat i mlade klupske priče Miniwal na još jednom Rave Balu.

Uz rezidente Matu Čeku i Denisa Beifussa, ove godine za pult staje i dobro znani Ekstraktovac Mimi, Mandich Brothers te sztok (synesthesia.).

“Mnoge prepreke našle su se na putu nesmetane organizacije Rave Bala ove godine. Prva je bila covid-19 i sva ograničenja zbog kojih smo najprije bili prisiljeni odustati. Ipak, ubrzo smo saznali da očekujemo i drugu kćerkicu, što nam je malo ublažilo nepravdu”, kazala nam je Gana Elez, osnivačica Miniwala, članica Sindikata i životna partnerica Mate Čeke, koji će ove godine zagrijavati čagere.

Mate Čeko i Gana Elez
Foto: Facebook

Usprkos naumu da ove godine dignu ruke od cijele priče, stvari su krenule na bolje, a želja za stvaranjem novog izdanja već tradicionalnog plesnjaka bila je jača od svega.

“Kako su restrikcije popuštale, tako su nas prijatelji, koji su dosadašnjih godina sudjelovali u organizaciji, počeli stiskati da ipak zagrizemo. S obzirom na to da žabu nije teško natjerati u vodu, u zadnji tren aktivirali smo ekipu i ipak se odlučili upustiti u još jednu avanturu. Nažalost ostali smo bez glavne gošće koju priželjkujemo dovesti od prvoga trenutka kada smo ušli u dvorac- Ove zime smo se čak uputili do Berlina kako bismo je osobno pozvali, ali bit će još prilika”, ispričala je umjetnica.

Rave Bal 2019
Foto: Facebook

Za razliku od dosadašnjih izdanja, ulaznice za ovogodišnji Rave Bal neće biti dostupne u pretprodaji, već će se moći kupiti isključivo na ulazu po cijeni od 100 kuna.

“Ove godine planirali smo i drugi floor u unutrašnjem dijelu dvorca (do sada zatvorenom za posjetitelje) s klimom, malim cocktail barom i ambijentalnom glazbom, ali zbog ograničenja od 500 ljudi i trudnoće, zadržat ćemo dosadašnje gabarite. Također nam je u planu bilo napraviti nastavak događaja na prekrasnoj otvorenoj lokaciji u blizini dvorca koji bi trajao cijeli idući dan. Na sreću, ekipa iz Medike koja je preuzela dirigentsku palicu u Surogatu ponudila se da organizira afterparty, tako da nakon dvorca možete zapičiti tamo!” otkriva organizatorica.

Rave Bal 2019
Foto: Facebook

Kako svakim novim izdanjem svojim čagerima donose neke nove stvari, kako bi im cijelo iskustvo bilo bez mane, ni ove godine ne nedostaje novih iznenađenja.

“Imamo industrijske ventilatore koji će raditi propuh kroz cijeli dvorac – i sladoledi, stoga neće biti potrebe tražiti osvježenje van podija. Tu je i malo drugačije postavljen sound, uz što po prvi puta imamo vanjskog suradnika za light. O sceni i dekoracijama ne moram puno govoriti, uvijek je nešto novo i drugačije”, poručila je Gana, dodavši kako posjetitelje očekuje i besplatno voće na partyju i afteru.

Dvorac Lukavec
Foto: Facebook

Naposljetku, organizatori Rave Bala pozvali su buduće posjetitelje da vode brigu o okolišu i ne ostavljaju smeće oko dvorca, jer će na više mjesta biti postavljeni koševi za odlaganje otpada.

Više informacija i novosti o programu potraži na službenom Facebook događaju.