Mrtva Egzotika

Mrtva Egzotika

Snuffo (Snuff Crew): “Kada nastupam kao Snuffo, uvijek imam osjećaj kao da se transformiram iz Doktora Jeckylla u Mr.Hydea

Nakon dvije godine član Snuff Crewa stiže u Zagreb predstaviti svoj samostalni projekt pod nazivom Snuffo u sklopu label večeri “In The Dark Again” čiji je sam osnivač


Nakon nastupa u dvoje u Zagrebu 2017. godine, kao dio maskiranog Snuff Crewa, dvije godine kasnije za pult u metropolu ponovno stiže jedan od članova, ovoga puta kao solo projekt – Snuffo.

U organizaciji River Festivala i kolektiva fonetika, 26. travnja u SoundFactoryju na In The Dark Again label večeri, Snuffo će prisutne natjerati na podij samostalnom live izvedbom uz pojačanje lokalnih momaka Duje, Sladoleda i Tvrtka.

Osnivač istoimene etikete i jedan od pokretača Snuf Traxa, baš kao i ovoga puta, već neko vrijeme nastupa bez svog suradnika i druge polovice Snuff Crewa – Zwoa, poznatog i kao Dirtbox Jams.

“Prije nego sam osnovao Snuff Crew sada već davne 2008., radio sam kao samostalni producent. Zapravo, radim glazbu još tamo oko 1995.-1996. Prije prve ploče Snuff Crewa izdavao sam samo na digitalnim etiketama pod drugim imenom. To baš nije bilo uspješno, ali već tada sam razvio strast i odlično se zabavio.

Za Snuff Crew sam producirao mnogo stvari i remikseva. Moj divni suradnik Zwo i ja nismo baš često producirali zajedno jer smo živjeli na različitim mjestima. Kad sam preselio u Berlin 2011. godine, gdje sam živio do veljače ove godine, odlučio sam graditi solo karijeru. Isprva sam se htio izgraditi i kao DJ, ali nakon jednog DJ seta u Berlinu potkraj 2011., koja je bila potpuni promašaj, shvatio sam da je live izvođenje ono u čemu sam najbolji. Sa Snuff Crewom je uvijek bilo jako zabavno izvoditi vlastitu glazbu za pultom, ali tako mi je i kao Snuffu.

Još jedan razlog zašto češće sviram kao Snuffo je taj što je moj partner osnovao obitelj prije nekoliko godina. Ima dvoje preslatke djece i radi dva posla koja mu oduzimaju potpuno vrijeme pa mu ne preostaje puno vremena za turneje po svijetu i nastupe”, ispričao nam je samozatajni Njemac.

https://soundcloud.com/msqclub/snuffo-mosaique-podcast-special-001

Kada se odlučio posvetiti svom samostalnom razvoju, počeo je djelovati pod imenom Snuffo za koji je kriva jedna od aktualnih španjolskih DJ-ica današnjice.

“Moja draga prijateljica, nevjerojatna DJ-ica Alienata, zvala me Snuffo kad smo se počeli družiti prije mnogo godina. Odmah mi je sinulo da bi to ime moglo biti dobro za moje samostalne projekte, jer se dotiče Snuff Crewa i Snuf Traxa (a i moje ljubavi prema Snuff duhanu, haha), ali u isto vrijeme označava na nešto drugačije. Solo stvar. Tako je Snuffo postao moj drugi identitet. Kada izađem pred publiku i nastupam, uvijek imam osjećaj kao da se transformiram iz Dr. Jeckylla u Mr.Hydea – ali na dobar način s mnogo strasti i energije.

Fotografija Snuff Crew.
Snuff Crew
Foto: Facebook

Iako imenom sugerira svoju drugu stranu, zvukom se malo odmaknuo od onog na što smo navikli čuti u izvedbi Snuff Crewa.

“U početku je moj zvuk bio puno srodniji onom kakav proizlazi iz Snuff Crewa, ali s vremenom sam se počeo emancipirati od old school housea. Vrijeme provedeno u Berlinu s prijateljima DJ-ima i redovitim nastupima u klubovima poput Griessmühlea je također oblikovalo glazbu koju radim kao Snuffo. Ona je postala nešto mračnija i tvrđa.

Ako poslušate moja zadnja izdanja ili moje aktualne live izvedbe, možete prepoznati širok raspon utjecaja. Kao slušatelj i clubber, ne volim zapeti u samo jednom stilu. Ne sviđa mi se kada dođem u klub na party gdje od početka do kraja svira isti zvuk. Ne volim “čistunce”, možda je to zato što sam ostario, haha. Preferiram iznenađena i kombiniranje stilova. Kako ne volim ni same basseve, tako ne volim ni sami techno ili sami house. Kad sviram kao Snuffo, radim dosta promjena i breakova u svojim setovima, jer ne vrtim stvari već se igram i jamam. Tako se mogu čuti elementi techna, elektra, ravea iz 90-ih, EBM-a i drugih žanrova i u mojoj produkciji i prilikom live izvedbi”, kaže Snuffo.

Ipak, jednu stvar nikako nije mogao odbaciti: “Kao i u Snuff Crewu, nosim masku i kada nastupam samostalno. Super je to što i moj solo projekt i Snuff Crew nikada ne dolaze svom kraju, ali ovih dana sam više fokusiran na razvijanje Snuffa.”

Snuffu je prvi nastup sa Snuff Crewom u Zagrebu ostao u posebnom sjećanju, a zbog jedne stvari nikada ga neće moći zaboraviti. “Sjećam se da je to bio odličan gig na super lokaciji uz mnogo ljupkih rejvera i puno euforičnog i neprekidnog plesa. Jako sam se zabavio, to je sigurno. Zapamtio sam i to da sam umalo propustio let na presjedanju u Munchenu za Zagreb, jer mi je let iz Berlina bio otkazan. Morao sam trčati kao nikada do sada (i nakon toga)”, prisjetio se uz smijeh te istaknuo kako se veseli što će ponovno posjetiti našu prijestolnicu.

Fotografija Snuffo.
Snuffo
Foto: Facebook

“Prvi put sam tamo bio na hladnu zimsku noć, ali ono što sam vidio bilo je zaista prekrasno. Šarmantne stare zgrade, puno kulturnog sadržaja i dragi ljudi. Sretan sam što me Filip ponovno pozvao, a sada imam priliku vidjeti grad u proljetnom ruhu”, priznaje Snuffo.

Nakon Zagreba, za Snuffa i dalje nema odmora, a otkrio nam je na čemu sve radi i što nam kuha u bližoj budućnosti.

Snuffo
Foto: Instagram

“Imam neke dosta dobre gigove u nadolazećim mjesecima, a i pridružio sam se novoj francuskoj booking agenciji Nomade. Kroz život nisam baš bio bookiran na festivalima, ali to mi je u redu. Mislim da moja glazba bolje pristaje mračnim klubovima uz dim mašinu i svjetla, nego na sunčanim festivalima. Iskreno, najviše se veselim opuštanju uz dobru knjigu i fine masline na balkonu svog novog doma u prekrasnom gradu Santanyí na španjolskoj Mallorci ovog ljeta”, kaže.

Uz nastupe i produciranje, Snuffo će svom opusu ovoga tjedna dodati još jedan novi projekt: “Uskoro pokrećem vlastitu radio emisiju na Threadsu*, međunarodnom streamu Threads Radiju iz Velike Britanije. To je dvotjedna emsija pod nazivom “Snuffo u Santanyíju”. Počinje se emitirati u četvrtak, 25. travnja u 20 sati. Jako sam uzbuđen što ću predstaviti glazbu koja mi se sviđa u prvih sat vremena i imati gostujući mix u drugoj polovici svake emisije.”

Naposljetku, Snuffo nam je dao uvid u ono što se kuha na njegovim etiketama: “Uskoro izdajem novu ploču „Ode To My Family E.P.“ na japanskoj etiketi Florklang u svibnju, a uskoro počnjem raditi i na trećem samostalnom albumu. Osim toga, na Snuff Traxu će moj ruski prijatelj Moralez izdati elegantan EP, kao i dva odlična ‘various artists’ EP-ja na In The Dark Again etiketi.”


Više detalja o programu i novosti vezane za ‘In The Dark Again’ label night pratite na službenom Facebook događaju.