Mrtva Egzotika

Mrtva Egzotika

“Svi smo mi ljubitelji festivala, ali klupski rejvovi su ono na čemu smo odrasli”: Stiže Sozial – novi klupski program u Puli

Prvo izdanje nove klupske priče Solzial u pulskom Kotaču stiže kao prva zraka sunca za otvaranje ljeta, festivala i partija pod otvorenim nebom


U Puli je uvijek bilo mjesta i potencijala za nove ideje, a jedna koja se već neko vrijeme provlačila među par DJ-a konačno je došla do svoje realizacije. Tako se od subote 15. lipnja, popisu kupskih programa dodaje još jedan, a on će najprije oživjeti pulski klub Kotač pod rezidentskom palicom Boruta Cvajnera.

Sozial je ideja s kojom sam se poigravao zadnjih godinu dana iako je samo ime nastalo tek nedavno. Ta ideja je ustvari proizašla iz želje za klupskim eventom u osobnoj režiji, i to u rodnom gradu, što se nekako stalno odgađalo zbog nepostojanja idealnog prostora. Na sreću, s Kotačem se to sad promjenilo i sretan sam što napokon mogu krenuti u ostvarivanje te zamisli”, ispričao nam je Borut, jedan od osnivača Vakum Recordsa uz
Alena Špionjaka (Disrupted Project) i Ivana Ljutića (DJ Evan).

Foto: Oleg Morović

Upravo uz Disrupted Projecta i DJ Evana, ugostit će zagrebački, kako kaže, “autohtoni sljemenski ekstrakt” – Mimija. “Što se tiče gostiju želja mi je više približiti ostatak regionalne scene našem gradu jer kvalitete u regiji stvarno ima pregršt. Naravno da će se na line upu uvijek naći i lokalna podrška”, ističe Cvajner.

Sozial će svojim prvim izdanjem Puljanima biti idealno zagrijavanje za vruću, ljetnu festivalsku sezonu. Iako je zamišljen kao koncept partija u zatvorenom klubu, svoje prvo izdanje imat će pod otvorenim nebom.

Fotografija STIROPOR.
Borut Cvajner
Foto: Facebook

“Svi smo mi ljubitelji festivala, ali klupski rejvovi su ono na čemu smo odrasli i ta intimna atmosfera je po meni nezamjenjiva. Ironično, prvi event će se održati u dvorištu Kotača zbog početka ljeta, ali fokus Soziala će ubuduće ipak biti u klubu. Iako sam osobno začetnik ideje, treba napomenuti kako iza svega stoji rad puno mojih prijatelja i kolega gdje je svatko dao i daje svoj komadić kreative te se ovim putem želim svima njima zahvaliti”, kaže Borut.

Iako kreće već u subotu, ono najbolje Sozialci čuvaju za jesen: “Samim time što je Sozial zamišljen kao klupski event, više ćemo se bazirati na off summer datumima pa će glavni lauf krenuti nakon ljeta. Cilj je također u gradu imati redovni serijal, tj. barem jednom mjesečno što se zadnjih nekoliko godina i nije baš moglo doživjeti u našem gradu.”

Foto: Oleg Morović

Kada je riječ o samoj pulskoj sceni, Bort tvrdi da situacija nije idealna, ali postaje sve bolja. “Pulska scena je, blago rečeno, zadnjih desetak godina dosta turbulentna u smislu novih programa i njihovog kontinuiteta. Naravno, imamo dosta crewova koji ipak rade i grebu da se nešto kvalitetno ponudi, a mislim da je s Kotačem još dodatno obogaćena ponuda, s obzirom na to da klub služi i kao multimedijska platforma za mlade entuzijaste i nova imena“, objasnio je.

Za kraj, Borut je otkrio gdje ga ovog ljeta sigurno možete uloviti: “Za sad mogu potvrditi nastupe na domaćem Dimensions Festivalu, Slurp! Festivalu te u Skrivenoj uvali na Cresu. Od stranih gigova pozvan sam u Ljubljanski Božidar na zatvaranje sezone za tri tjedna, za ostale još čekam potvrde.”