Mrtva Egzotika

Mrtva Egzotika

VOLTA slavi prvi rođendan uz gostovanje pekinške producentice i DJ-ice object blue

Object Blue je sve prepoznatljivija zagovarateljica eksperimentalne techno i bass glazbe, a ove će subote biti posebna gošća na programu zagrebačkog kolektiva VOLTA gdje će lokalnu publiku nakratko hipnotizirati svojom selekcijom i izvedbom


Nakon nekolicine večeri s domaćim gostima u Medikinom Attacku, Pločniku i pokojeg četvrtka u Mastersu, kolektiv VOLTA povodom svog prvog rođendana, 16. ožujka u klubu Masters predstavlja jednu od trenutno najprominentnijih figura suvremene plesne glazbe – object blue, a slavlju će se pridružiti i DJ Labud iz kolektiva Ekstrakt koji će upotpuniti slavlje svojim glazbenim kolačem.

Porijeklom iz Pekinga, object blue živi i stvara u Londonu, a tijekom prošle godine postala jedna od najtraženijih klupskih izvođača na globalnoj elektronskoj sceni. Također, jedna od headlinera i na ovogodišnjem izdanju Dekmantel Festivala u Amsterdamu.

object blue
object blue
Foto: Press

Object blue svoj uspjeh duguje i eksplozivnoj, ali suptilnoj te izrazito muzikalnoj produkciji koja pretežito leži na raskižju techna i bassa.

“Otkrili smo ju na jednoj od naših SoundCloud ekspedicija, i to taman prije izlaska njenog REX EP-a na Let’s Go Swimming labelu. Nakon što smo dublje ušli u njenu produkciju i setove, postalo je očito da ju moramo čim prije ugostiti. Njena jedinstvena kombinacija plesne i eksperimentalne glazbe savršeno predstavlja priču koju VOLTA priča”, objašnjavaju već dobro znani momci iz VOLTE – Kornet, Niobe i Oberön.

Zanimljivo je istaknuti kako je object blue FACT Magazine 2018. naveo kao jednu od najzanimljivijih novih techno/house producenata. To se priznanje nadogradilo u siječnju, kada ju Mixmag svrstao među TOP 25 artista za 2019. godinu. Također, u posljednja dva mjeseca je imala priliku djeliti pult s nekim od velikanima poput Objekta i Ben UFO-a.

object blue
object blue
Foto: Instagram

Kao takva, organizatorima se učinila kao idealna protagonistica za njihovo prvo inozemno gostovanje. “U svojim DJ setovima uvijek drži visoku razinu energije te se igra s eksplozivnim i emotivnim elementima techno i bass glazbe tako da se potpuno prepuštamo njenoj nepredvidivosti i dinamičnosti”, ističu članovi kolektiva koji su se prvotno okupili s nekoliko ciljeva.

“Cilj VOLTE oduvijek je bio predstavljanje marginaliziranih oblika plesne glazbe i propitivanje granica unutar kojih njeni mehanizmi funkcioniraju u klubu, odnosno koliko možemo izazvati publiku, a da ona i dalje “sudjeluje” u stvaranju potpune atmosfere – bilo plesom ili slušanjem. Upravo zbog toga, želja nam je pružiti platormu neafirmiranim talentima s ex-Yu scene koje prati eksperimentalniji i unikatniji zvuk od prosjeka na toj scene te ih stavljati uz rame već cijenjenim izvođačima i glazbenicima.”, objašnjava VOLTA.

Niobe
Niobe
Foto: Roko Birimiša

Osim klupskim programima, u budućnosti se planiraju posvetiti i drugačijim oblicima promoviranja elektroničke glazbene scene i knovergenciji svih njenih sudionika.

Oberön
Oberön
Foto: privatni album

“Želja nam je jednog dana proširiti kontinuum djelovanja i na neke manifestacije koje nisu utaborene u formi clubbinga, poput zvučnih izložbi, ambijentalnih večeri, vektorske grafike i drugih interdisciplinarnih aktivnosti, kao i surađivati s drugim internacionalnim i regionalnim kolektivima“, otkrili su momci.

Kornet
Kornet
Foto: Jelena Ratko

Naposljetku, VOLTA-ovci su nam dali i maleni sneak peek onog što pripemaju nakon nadolazeće subote: “Sljedeći klupski event imamo već za mjesec dana s headlinerom iz regije, jednim od najpoznatijih house/techno lica s ovih prostora. Uz to, imamo i još jednu večer u Mastersu prije ljeta za što spremamo jedan zanimljiv koncept s kolegama sa scene.”

Više detalja o programu, kao i najnovije informacije prati na službenom Facebook događaju.