Mrtva Egzotika

Mrtva Egzotika

YusYus: “Što je više izvođača uključeno u nastup, to bolje, jer svako unese neku svoju kreativnu energiju”

Nakon obilnog uskršnjeg (do)ručka čeka te roštilj na terasi pa skidanje kalorija na podiju Mastersa uz YusYus – audio-vizualni duo iz Subotice, kao i već dobro poznate lokalne igrače


YusYus je audio-vizualni duo koji iz zajedničke ljubavi prema minimal synth glazbi osnivaju Nemanja Stojanović (Neomodern) i Aleksandra Pavlović. U toj formaciji na Uskrs, 21. travnja, zagrebački klub Masters oživjet će u new/cold/dark wave duhu.

“Raduje nas to što ćemo konačno ovjeriti kultni klub Masters, a posebno što ćemo biti u društvu naših dragih prijatelja s kojima smo gradili YusYus od, sad već davne 2013. godine na Kvatriću u How Convinient studiju”, uzbuđeno su istaknuli Nemanja i Aleksandra, vokalistica za koju organizator Marijo Franić tvrdi kako ima glas koji spušta Sunce u podne.

“To su nam stari prijatelji s kojima nas povezuje studio gdje smo svi prije, između ostalog, radili u Ciklorama kući, kao i međusobna bookiranja na relaciji Zagreb-Beograd”, dodaje domaćin programa koji će kao FM nastupiti na terasi kluba na Ravnicama uz Dodu, Nebuloza i Emira prije nego li headlineri preuzmu unutrašnjost kluba.

Također, noćni dio programa osim YusYusa popunjavat će i ikonal, P.D. Ricco te NEOMODERN.

Nemanja Stojanović i Aleksandra Pavlović
Foto: Press

Glavni akteri ovog uskršnjeg klubskog događanja dosad su osvajali publiku nastupima u Srbiji i Europi, svirajući na koncertima u Briselu, Beču, Budimpešti, Beogradu, Nišu, Exit fe stivalu te Zagrebu.

“Prethodni koncert u Zagrebu smo imali 03. svibnja 2014. u Močvari, kada smo svirali zajedno sa Soft Metals na eventu u produkciji Lynx Lynx Musica & Žive Muzike“, prisjetili su se YusYusovci koji u posljednjih šest godina svirali rame uz rame s imenima poput Xeno & Oaklander, Die Selektiona, Peine Perduea, Rona Morellija i mnogih drugih.

Nastupe YusYusa, osim zanimljive glazbe, obilježava i poseban vizualni doživljaj za koje je zadužen dizajnerski dvojac iz Ljubljanje “Kitsch-Nitsch”, kao i fotograf Filip Rađenović.

“Što je više izvođača uključeno u nastup, to bolje, jer svako unese neku svoju kreativnu energiju. U toj fuziji zrak zatreperi i publika to sigurno osjeti”, kažu glazbenici koji u svakoj pripremi nastupa uživaju na poseba način.


Nemanja Stojanović i Aleksandra Pavlović
Foto: Privatni album

“Nastupe pripremamo lagano. Imamo u stanu svoj live set up uvijek uključen u struju, tako da kad smo raspoloženi odrađujemo probe sve dok ne budemo zadovoljni izvedbom. Dogovorimo se koje ćemo vizuale imati za vrijeme koncerta, Aleksandra ode u šoping po specijalan outfit, a ja izguglam najbolje restorane u gradu. Tada smo spremni za koncert!” otkrili su simpatični Subotičani.

Nakon Zagreba čeka ih gusto popunjen raspored unutar kojeg će proći nekoliko europskih zemalja. “Ovo proljeće nam je vrlo dinamično. 25. travnja letimo za Madrid gdje ćemo imati privatni program, nakon čega se vraćamo u Budimpeštu odraditi DJ set u klubu Nemdebár. Potom slijedi nastup u klubu Galaksija u Pančevu, kao i u beogradskom Dimu“, nabrojili su Nemanja i Aleksandra koji će se, osim u klubovima, predstaviti i na mnogim festivalima poput Noise Mobilityja u Munchenu, GIF Festivala u Subotici i Bánkitó Festivala u Mađarskoj.

YusYusovci trenutno rade i na novom materijalu koji će izaci kao njihov prvi LP na matičnoj etiketi iz Brisela ‘Perfekt Funktion’.

Za kraj, otkrili su nam svoje glazbene opsesije koje ih ne puštaju na miru ovih dana.

Aleksandra: ” Povremeno volim zaroniti u modernu rusku rap scenu, na primjer Face i Boulevard Depo, ali sam se zadnjih tjedan dana po milijunti put vratila Soft Cell-u i albumu “The Art Of Falling Apart” jer emotivno suosjećam s Marcom i Davidom dok su radili taj album. Ako bih morala izdvojiti samo jednu pjesmu, to bi bila “Soft Cell – Hendrix Medley”.”

Nemanja: “Zadnjih dana sam najvise slušao “Bonaza Banzai – Tánc”. To je ujedno i ploča koju sam kupio prošlog tjedna, mađarski Depeche Mode, ako ne i bolji od svojih uzora te godine 1989.


MRTVA EGZOTIKA DIJELI 2×2 upada! U komentaru označi svog plesnog para i shareaj Facebook objavu članka (javno) na svom profilu te si osiguraj besplatno mjesto u prvom redu!
Igramo se do nedjelje 21. travnja do 13 sati.