Mrtva Egzotika

Mrtva Egzotika

Beogradska electro jazz atrakcija Tapan nastupa ove subote u Zagrebu

Svoju hipnotičku kombinaciju elektronike, jazza i zvukova orijenta odsvirat će 2. listopada u klubu Masters. Kao DJ-i nastupit će njihov osnivač Schwabe te domaćin večeri Felver


Kako to zvuči kad se pomiješa elektronički zvuk s jazz improvizacijama i zvukovima orijenta, glazbeni će sladokusci moći čuti ove subote, 2. studenog u Zagrebu. U klub Masters dolazi beogradska atrakcija TAPAN, važan bend na tamošnjoj klupskoj sceni, nastao kao suradnja producentskog dua kojeg čine Nebojša Bogdanović Schwabe, jedan od rezidenata kluba 20/44 i Goran Simonoski, začetnik projekata Belgrade Yard Sound System, Piece of Shh i drugih.

Čaroliju svog zvuka u posljednje vrijeme izvoze i izvan regije, nastupajući u svjetskim klubovima te na važnim festivalima elektroničke glazbe. Njihovi nastupi kreću se između slobodnih improvizacija i interpretacije autorskih pjesama te pružaju fluidan susret živih tradicionalnih instrumenata i suvremene muzičke produkcije.

TAPAN nije običan elektronički projekt, s vremenom je evoluirao u kvintet koji vješto izbjegava jednostrane kategorizacije. Dosad su objavili nekoliko izdanja, uglavnom za izdavače iz SAD-a i Izraela. Debitantski album “Europa” pojavio se krajem 2017. godine i naišao na veliko odobravanje domaće i strane publike, a neke od pjesama remiksirala su i ugledna imena svjetske scene. Ovaj dvostruki LP odražava atmosferu razočaranja i neizvjesnosti o budućnosti Europe i svijeta u cjelini. Upravo ovih dana izlazi im novi album posvećen Africi kojeg će predstaviti u Mastersu.

Nakon njihovog hipnotičkog koncerta nastupit će i Schwabe, DJ čiji su setovi uvijek nekonvencionalni, drukčiji i svježi. Pored solo nastupa u kojima se rukovodi emocijama, a ne žanrovima, Schwabe čini i dio produkcijskog dvojca Kompleks koji se kreativnim editima probio i izvan granica svoje zemlje. Također, s Dj Brkom i Toshkeom, vodi kolektiv Disco Not Disco, organizirajući glasovite partije širom Beograda, ali prije svega na kultnom brodu 20/44. Novu večer Fifty Fifty zaokružit će domaćin Felver, glazbeni znalac čiji nas nastupi nikad ne ostavljaju ravnodušnima.

Više informacija i detalja o programu pronađi na službenom Facebook eventu.