Mrtva Egzotika

Mrtva Egzotika

Ovo su imena koja otvaraju Outlook Origins na Tvrđavi sv. Mihovila

Ovogodišnje izdanje Outlook Originsa seli u Šibenik i Tisno, evo tko otvara festival na Tvrđavi sv. Mihovila i kakva te glazbena poslastica očekuje sredinom ljeta


Outlook, najveći europski festival bass glazbe i soundsystem kulture, ovo će se ljeto nakon desetljeća provedenog na tvrđavi Punta Christo u Puli ponovno održati u Dalmaciji, točnije u Šibeniku i Tisnom. Novo ime festivala – Outlook Origins otkriva i promjenu u konceptu, ali i period održavanja festivala koji se promijenio za sam vrhunac ljetne sezone, od 30. srpnja do 3. kolovoza.

Foto: Press

Outlook Origins će otkriti i proslaviti glazbene temelje koji su bili dio festivala u ranim godinama festivala, a uvod u četiri nezaboravna festivalska dana dati će veliki koncert otvorenja na jedinstvenoj Tvrđavi sv. Mihovila u Šibeniku 30. srpnja. Upravo su objavljena i imena gostiju koji stižu na tvrđavu, a predvode ih ikone drum’n’bass glazbe Chase & Status, glazbeni duo koji neumorno izdaje i nastupa od 2003. godine, a na listu suradnika su upisali imena poput Rihannae i Plan B-a.

Uz njih, publiku u Šibeniku će rasplesati Shy FX, jedan od najutjecajnijih reggae jungle producenata današnjice koji se ne skida s vrha od 1994. kada je izbacio himnu junglea Original Nuttah. Njemu će se kao snažna vokalna pratnja na pozornici pridružiti Dynamite MC, najznačajniji glas u drum’n’bass glazbi, koji je kao dio benda Ronija Sizea – Reprazent osvojio i Mercury nagradu za album ”New Forms” 1997. Zapaženi hip-hop i soul duo Children Of Zeus, uvest će u ovu plesnu večer na jedinstvenoj lokaciji. Prve i najpovoljnije regionalne ulaznice za koncert otvorenja su u prodaji i mogu se naći u Entrio sistemu i na svim Entrio prodajnim mjestima.

The Garden Resort
Foto: Facebook

Nakon otvorenja, festival se seli u The Garden Resort u Tisnom gdje je bogat festivalski program pomno odabran od 13 velikih imena scene koji su pozvani kao kuratori festivala.

Do sada su najavljeni dBridge, Fabio & Grooverider, Randall, Wookie, Youngsta, Hatcha, Breakage, Doc Scott, DRS, J.Sparrow, P. Money, 6 Figure Gang (aka Dobby, FAUZIA, Jossy Mitsu, LCY, Sherelle, Yazzus), Coops, Darwin, Horsepower Productions, Jah Shaka i N-Type, a uz njih novina su Novelist, Silkie, Coki, Goth Trad, Conducta, Sgt Pokes te mnogi drugi.

Ključni dio ovogodišnjeg festivala svakako su after partyji u kultnom klubu Barbarella’s koju će zvučno upogoniti besprijekorni Sinai Sound System. Na tom zvučnom sistemu slušat ćemo showcaseove Dispatch i Sofa Sound izdavačkih kuća, a svoje večeri će imati The Bug i dub velikani Iration Steppas.

Nezaobilazan je i nastup domaćeg producenta Egolessa koji je i na prošlom Outlook festivalu održao čak dva nastupa o kojima se dugo pričalo, a on se pridružuje Deep Medi ekipi zajedno Silkijem, Sicaria Soundom, Cokijem i Malom. Ulaznice za after partyje u Barbarelli se mogu kupiti na ovom linku.

The Garden Resort
Foto: Press

Outlook festival ulazi u novu etapu svoje evolucije i u ovom intimnijem izdanju i dalje je vjeran svojim korijenjima s fokusom na sound system kulturu.

Zbog puno manjeg kapaciteta od dosadašnjeg, za Outlook Origins će se tražiti karta više, pa je stoga posebno bitno uzeti svoju na vrijeme. Regionalni posjetitelji i ove godine imaju mogućnost kupiti povoljniju early bird regionalnu festivalsku ulaznicu i to putem Entrio sistema i na Entrio prodajnim mjestima.