Mrtva Egzotika

Mrtva Egzotika

Ovogodišnji Dekmantel Festival uz već poznata imena ugostit će i brojna nova, a neka od njih stižu i u Tisno

Dekmantel Festival objavio je cijeli line-up za 2019. godine za svoje sedmo izdanje, a događaj koji se odvija pod stablima šume Amsterdamse Bos mjesto iza pulta daje brojnim izvođačima koje ćete ove godine imati prilike čuti i na našoj obali u sklopu Dekmantel Selectors festivala


Dekmantel Festival amsterdamski je događaj koji već sedam godina zaredom ljubiteljima elektroničke glazbe pruža priliku da otkrivaju nova imen, ali i uživaju i plešu uz ona već dobro poznata. Tako će ove godine, od 31. srpnja do 04. kolovoza ugostiti preko 100 nastupa koji će ispuniti Amsterdamse Bos i nekoliko drugih, magičnih mjesta u nizozemskoj metropoli.

Glazba će obuhvatiti sva četiri kuta karte, od suncem obasjanih nadstrešnica pozornice Selectora, preko fluorescentnog hangara kojeg čini UFO II na glavnoj pozornici pa sve do brojnih cijenjenih dvorana s obje strane rijeke IJ koja dijeli sjever i jug Amsterdama.

Line-up Dekmantel Festivala 2019
Foto: Press

Među izvođačima koji privlače najviše pozornosti svakako se nalaze Andrew Weatherall, Black Merlin, Dr. Rubenstein, Cybotron, Jeff Mills, Identified Patient, Róisín Murphy, Craig Richards, Solar, Max Abysmal, Robert Bergman i John Talabot.

Dekmantelova privlačnost temelji se ne samo na rijetkim akvizicijama, već i ustrajanju na novom talentu koji bi mogao parirati pedigreu prijašnjih generacija. Na toj fronti postava uključuje solo umjetnike kao što je Yves Tumor, mračne rave zlikovce The Empire Line i Vatican Shadow, proslavljeni jazz trio The Comet Is Coming, milansku stručnjakinju za aftere Paquitu Gordon, eksperimentalni švedski duo pod krinkama SHXCXCHCXSH, digitalni plesni dvojac Equiknoxx, kenijskog izaslanika Slikbacka i mnoge druge.

“Sa sigurnošću mogu reći da je lineup za 2019. godinu za nas najsvježiji. Nikad nismo imali toliko novih lica!” rekao je jedan od organizatora festivala Thomas Martojo.

Povrh toga, vraćaju se i istaknuta imena prethodnih izdanja festivala. Među lojalistima spomenut ćemo kompilatore Dekmantel Selectora Motor City Drum Ensemblea i Marcela Dettmanna, britanski ponos i diku Ben UFO-a i Blawana te omiljene party-startere Caristu i Palms Traxa.

Inače, uz glavni Dekmantel Festival u Amsterdamu, postoje i dvije manje varijante iste produkcije. Prva koja slijedi nakon Amsterdama je ona u Sao Paolu, dok je iduća upravo ona u Tisnom poznata kao Dekmantel Selectors. Ona se na našoj obali na Garden Resortu ove godine odvija četvrtu godinu zaredom, a na dnevnom i noćnom repertoaru nalaze se neka od imena koja nastupaju na Dekmantel Festivalu, ali i neka koja tamo nemamo prilike uhvatiti.

Dekmantel Selectors 2019
Foto: Facebook

Tako će danom vladati Ben UFO, Bufiman, Mozghan, Mick Wills, Solar, Khidja, Violet, Objekt i mnogi drugi, dok će među onima noću obavijenima zasvirati Lena Willikens, Vladimir Ivković, Palms Trax, Donato Dozzy i Zozo. Uz to, Selectorsi pripremaju i nezaboravne boat partyje na kojima će iza pulta stati i domaća DJ-ica Maja Pa, kao i veseljak iz susjedstva – DJ Brka.

Fotografija Dekmantel.
Dekmantel Selectors 2019 boat partyji
Foto: Facebook

Više informacija, novosti o festivalu i kupnji ulaznica potražite na službenom Facebook događaju.