Dijelimo dva upada za premijerni nastup Levona Vincenta u zagrebačkom Saloonu

Jedan od najboljih house i techno DJ-a i producenata u posljednjem desetljeću i pol – Levon Vincent, dolazi u Zagreb u sklopu novog izdanja Innocent Music večeri


Nakon uspješnog gostovanja trojca dOP Live u rujnu, ovoga puta poznata slovenska izdavačka kuća Innocent Music u zagrebački Saloon, 5. listopada, dovodi dobro poznato ime house i techno scene – Levona Vincenta.

Uz njega će nastupati i osnivač Innocent Music etikete Aney F. , legenda domaće elektroničke scene Felver te novo mlado lice Mradar.

Foto: Press

Govoreći o house glazbi u New Yorku, može se reći kako je došlo do ponovnog rođenja velikog interesa i stvaranja, a Levon Vincet je sve to popratio iz prve ruke. Rođeni Njujorčanin s berlinskom adresom, odrastao je na kazetama 80-ih godina, kada je sa svojim prijateljima iz djetinjstva već pokazivao interes za DJ-ingom, izradom beatova i gramofonima.

U mladosti, tijekom 90-ih, radio je u prodavaonicama ploča gdje je upoznavao i družio se sa glazbenicima te ostvario doticaj s cijelom tom kulturom. Deset godina kasnije, ovaj strastveni mladić koji je gradio svoj put od prodavača ploča do respektabilnog umjetnika, 2001. počinje raditi u kultnom Halcyon Record Storeu koji je bio i kafić, a samim time i baza istomišljenika orijentiranih oko glazbe.

Sve ovo dovelo je do toga da 2008. osnuje vlastiti label Novel Sound. Započeo je bljeskom koji je jako odjeknuo te lansirao veliki hit EP “These Games” koji se sastoji od četiri trake i gostovanja Jus-Eda. Zatim Levon gostuje na njegovom labelu Underground Quality te nastaje jedna od najjačih stvari 2009. godine, “Games Dub”.

Njegove industrial beatove produbljene dub zvukom podržali su mnogi, poput veterana Craiga Richardsa i Berghainovog Marcela Dettmana. Levona je sve to dovelo do gaža u Fabricu, Rexu, Berghainu i, naravno, na Underground Quality eventima pretvorenima u Tape Club.

Levon Vincent
Foto: Press

Kao producenta, njegov fokus i konectracija doveli su ga do mnogo kvalitetnih i uspješnih traka poput “Late Night Jam” na Ostgut Ton labelu, što je i demonstirao nastupom na Pearson Sound masivnom FABRICLIVE56.

Narede godine obilježile su intenzivne turneje po Europi i svijetu sa zapaženim nastupa po prepoznatljivim klubovima i festivalima. Kasnije je izbacio dva albuma i kontinuirane EP-ove na vlastitom labelu uz sjajne kritike.

Innocent Music, izdavačka je kuća i event organizacija iz Slovenije na čelu s Aney F.-om, a čija izdanja podržavaju neka od najvećih imena svjetske elektroničke scene poput Jamieja Jonesa, Marca Carole i Richieja Hawtina. 2015. godine Beatporta ju je odabrao kao jednu od deset etiketa na koju treba obratiti pažnju.

Od 2012. do danas organizirala je mnoštvo svojih Showcase večeri u najpoznatijim slovenskim klubovima kao što su Ambasada Gavioli i K4, na Ibizi u klubu Sankeys te diljem Europe, centralne, sjeverne i južne Amerike kao i Australije, gdje je ugostila imena poput Apollonije, Tinija, Enza Siragusa, Mihaija Popoviciua, Stevea Buga, Nastie, Seb Zitoa, Terryja Francisa i mnogih drugih.

Početak programa je u 23 sata, a ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 80 kuna dostupne su na službenom webu kao i u sustavu Entrio.hr ili na Entrio prodajnim mjestima.


Mrtva Egzotika dijeli 1×2 upada!

Sve što trebaš napraviti je u komentaru označiti svog plesnog partnera i šerati objavu članka javno na svom Facebook profilu. Igramo se do petka, 04. listopada, do 15 sati. Sretno!

Foto: Press

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *