Mrtva Egzotika

Mrtva Egzotika

Dimensions i Outlook odlaze iz Pule

Dva festivalska giganta, koji su svakom partijaneru i ljubitelju dobre glazbe bili idealan pozdrav ljetu, od iduće godine sele na drugo mjesto

“Posljednja godina na tvrđavi”, stoji velikim slovima napisano preko fotografije tvrđave Punta Christo koja je do ove godine bila dom dvama velikim festivalima – Dimensionsu i Outlooku. Organizatori dva velika festivala na službenoj Facebook stranici objavili su kako je ovo zadnja godina da će se spomenuti festivali održati u pulskom Štinjanu i time potaknuli razočaranje i žalost među domaćim, ali i inzomnim partijanerima i festivalcima koji baš tamo najradije zatvaraju ljetnu sezonu uz svoja omiljena glazbena imena.

Festivali koji se svake godine održavaju krajem kolovoza i početkom rujna te ugoste više od 20 tisuća ljudi prve dvije godine održavali su se u Petrčanima i na Zrću, nakon čega su započeli desetogodišnje ljubovanje s Pulom, no i toj ljubavi je došao kraj. Također, nova lokacija održavanja festivala još uvijek nije poznata.

Sestrinski festivali kompanije NVS Music Group dosad su ugostili glazbenike, promotore, posjetitelje i izdavačke kuće iz cijelog svijeta, a neki od najpoznatijih bili su Kraftwerk, Grace Jones, Bonobo, Lauryn Hill, Massive Attack, Damian Marley, Jeff Mills, Craig Richards, Nina Kraviz, Ben UFO, Palms Trax i mnogi drugi.

S obzirom na to kako je ovo posljednje izdanje i Dimensionsa i Outlooka na dosadašnjoj lokaciji, budući posjetitelji očekuju kako će line up biti još spektakularniji nego dosad, kako bi se prigodno oprostili s jednom partijanerskom erom.

Tako će Outlook Festival prva imena headlinera objaviti u četvrtak, 24. siječnja, dok će Dimensions to učiniti u četvrtak 31. siječnja na službenim stranicama festivala.

Cover photo: Facebook (Dimensions Festival)