Mrtva Egzotika

Mrtva Egzotika

Domaće DJ snage Mrtvu Egzotiku vode na ‘prvi ples’

Muško-ženske DJ snage ujedinit će se iza pulta kako bi vas ugrijali u zimskim danima uz egzotičan, ali blagdanski ugođaj na organizacijskom prvijencu Mrtve Egzotike

Svi koji izbjegavaju adventsku apokalipsu u gradu, a i dalje vole zaružiti za blagdane, petak uoči Božića mogu provesti na plesnom podiju u egzotičnim uvjetima. Na proslavi novog medijskog prostora namijenjenog elektronskoj sceni – Mrtve Egzotike, uz vedar, tvrd i prljav zvuk gušit će se ljetnostalgija, a temperatura podizati uz glazbenu podršku triju mladih i talentiranih domaćih DJ imena koji će vladati pultom Surogata u AKC Medika.

Tako će 22. prosinca svoju selekcijom domaće partijanere rasplesati novopridošla ženska ruka na zagrebačkoj sceni – Kris, kao i dva pripadnika vodičkog kolektiva Metz Attack, Tonko i Carnero.

Ženska snaga lineup-a iza sebe ima nekoliko nastupa u Zagrebu i splitskoj Kocki. Kris svoju selekciju uglavnom ne stigne pripremiti ranije, a često voli reći kako se povede za onom “bolje tvrdo, nego dosadno”. Na njezinim usb-ovima uglavnom prevladavaju tvrđi techno, “filmaški” elektro te “prljavi” italo, a kada nije na dužnosti iza pulta, uvijek ćete ju naći u mračnim djelovima klubova kako cupka u metru kvadratnom.

Fotografija Tonka Čičina Šaina.

Tonko je jedno od najmlađih lica na sceni, no njegov doprinos daleko je od najmanjeg. Osebujni Vodičanin svoje prve “dejtove” s miksetom imao je prije nešto više od dvije godine, a svojom prepoznatljivom i izrazito plesnom selekcijom punom kiselih zvukova i groova koji zanosi do jutra, dosad je prodmao zagrebačku, šibensku, splitsku i vodičku party scenu.

Njegov “met” Carnero zaljubljenik je u Dekmantel, Lenu Willikens i voodoo ozračje, a svoje setove bazira na sporom tempu satkanom od “masnog”, iskrivljenog i “sirovog” zvuka isprepletnog jezivim melodijama. Tako će electro, eksperimentalnom, downtempo i new wave selekcijom s nešto nižim brojem BPM-a,  Carnero prisutne na nekoliko sati blago hipnotizirati, a misli “odvesti” miljama daleko.

Uz Tonka i Carnera, potpunu postavu Metz Attacka čini i Fabian Mateša. Ovaj veseli kolektiv zaživio je početkom 2017. godine, a od tada su svoje ideje, vještine i glazbu uspješno predstavili kako u Vodicama, tako i u Zagrebu. Dok su monotoniju rodnog grada razbili s dva boat i dva open air partyja,  zagrebačku su publiku u dva navrata rasplesali uz pomoć inozemnih gostiju koje su im predstavili – Joba Sifrea i Carla H.

Fotografija Luke Janjca.

Plesni podij Surogata od ponoći će spremno čekati da ga protresu brzi koraci uzbuđenih ljubitelja dobre glazbe, kao i ljetnostalgičara (jedva) spremnih za dolazak nepodnošljivih minusa, francuske salate i zapetljanih božićnih lampica.

Više informacija i novosti, kao i detalje programa možete pronaći na službenom Facebook događaju.

Autor: Mrtva Egzotika
Foto: Mrtva Egzotika, Facebook