Mrtva Egzotika

Mrtva Egzotika

Foxy: “Svi su pozvani. Nikog ne brojimo. Neka bude rapsodija ličnosti i individualne energije opuštene i spremne na spajanje u jedinstvo imenom Blast Fest.”

Nova lokacija, hrpa zanimljivih izvođača, kamp s pogledom na Šibenik, zanimljive i edukativne radionice su samo dio čarolije koje vam donosi ovogodišnji Blast


Kolovoz je ušao u svoju drugu polovicu, a to znači samo jedno – da počinje još jedan Blast festival. Prva dva su prošla odlično pa su se naši Šibenčani odlučili i za treću ediciju s novom lokacijom ponovno oživjele Martinske, koja je ove godine još udomila Regius, Seasplash, Nox, Kanal fest i TLM.

Ivan Landeka, koji se krije iza imena Foxy, pokretač je šibenskog Blast Festa : “Platforma je proizašla iz želje nas nekolicine, prijatelja istomišljenika pa i razlitičomišljenka u kojima vidimo onaj moment napretka. Svi su pozvani. nikoga ne brojimo. Neka bude rapsodija ličnosti i individualne energije opuštene i spremne na spajanje u jedinstvo imenom Blast Fest.”

https://www.facebook.com/blastfestsibenik/photos/a.524909861261268/763056287446623/?type=3&theater

Lajtmotiv Blasta je zasigurno to da uvijek svira domaća ekipa a ovogodišnji lineup je upotpunjen novim imenima koje do sada nismo mogli čuti : “Naime Blast je koncept koji gura Hrvatsku scenu. Naravno svaka godina se slaže prema viziji koja nam je u tom trenutku logična i opipljiva. Selektori nam svi jednako znače jer svaki ima svoju kreaciju koja je takva kakva je, mi je izrazito poštujemo.

Ove godine imamo neke novitete u postavi lineupa sasvim u skladu sa razvijanjem Blasta. I veselimo se baš dosta oko toga. ” kaže Foxy

Iako festival ovisi samo o donacijama, pozitivna energija, ljubav i upornost blastovaca dokazuje da se svaki trud na kraju isplati jer je odaziv što domaće što strane ekipe svake godine sve veći : “Mislim da smo čak i svi tu u Blastu bili impresionirani citatom iz Star Warsa; “Luke may the force be with you”. To je taj tok, koji je savršen i jedinstven a mi ga tako i doživljavamo. “

Osim podebljanog lineupa, novitet ovogodišnjeg Blasta je i nova jedinstvena lokacija : “Martinska nam svima uistinu pruža puno više mogućnosti kao i taj efekt kišobrana u obliku Martinska 2019. koja je vođena pod palicom Pozitivnog Ritma i koja nam je omogućila struju, legalni kamp, wc-ove i sve što jedan festival treba imati, a to nama u trenutku razvoja mnogo znači.

Ovu treću godinu se pokrećemo na dva flora. Dnevni i noćni flor. Svaki flor je svoj svijet. Da bi ih osjetio moraš biti dio istog. Jedino tako.” najavljuje Foxy

Za bogat zvuk je zadužen već dobro poznati Boca Sound Systema vizuale Improwizzard, što će svakako doprinjeti prirodom okruženom jedinstvenom iskustvu. Ne morate se brinuti ni za odmor i okrjepu nakon duge noći plesanja jer vam je Blast pripremio i kamp s tuševima, kuhinju, šank s hladnim pićima, i razno razne radionice koje ćete morati istražiti sami.

Zato se uputi i u uvalu Martinske i ubaci koju kunu u donacijsku kutiju, jer podržati se mora! <3

Više informacija i novosti o programu i satnici pronađi na službenom Facebook eventu.