Mrtva Egzotika

Mrtva Egzotika

Freemental Festival ispraćen uz 20 sati dugu glazbenu priču DaYesa

After je na Biologic flooru ove godine doživio pravi maraton u režiji Nenada Stankovića skrivenog pod imenom DaYes


Nakon što su se slegli dojmovi s drugog Freemental Festivala, još uvijek se priča o jednom momku koji je svirao 20 sati. DaYes sa selekcijom traka koje su se u tom trenutku poklapale s atmosferom nije dao ekipi da ode doma i napusti Biologic floor. Tako se DaYes nije dao od 14 sati do 10 ujutro sljedećeg dana.

“Čovjek je ušao u te playere, a mi smo ušli u njegovu glavu”, komentirala je Hana Pilski, jedna od organizatorica Freementala.

DaYes (lijevo) & Gars (desno)
Foto: Aleks i Sardi

Na samom početku DaYesu se u jednom trenutku kratko pridružio i Gars kao iznenađenje festivala, s obzirom na to koliko ga rijetko možemo čuti u zadnje vrijeme te su zanimljivim b2b-em otpratili dio ovogodišnjeg izdanja festivala.

“Posjetitelji festivala i njegovi headlineri zadovoljni su jednako koliko i sami organizatori. “Bilo je super – opušteno, veselo i zabavno. Dosta je ljudi stiglo na događaj iz raznih zemalja pa je tako bilo ekipe iz Meksika, Italije, Njemačke i drugih zemalja, kao i gostiju koji su ranije partijali na MoDemu. I hrana je bila dobra, sve je bilo ugodno i na mjestu”, kaže Allan koji je također zasvirao i pomagao u realizaciji cijelog festivala.

Fotografija FreeMental Festival.
FreeMental Festival 2019
Foto: Facebook

FreeMental Festival lani se predstavio na svom debitantskom izdanju uz rijeku Mrežnicu, a ove godine u pojačanom izdanju preselilo je na novu lokaciju, predivan Tarej na otoku Cresu. Biologic floor zamišljen je bez stanke, što su definitivno potvrdili izborom DJ-a. Na Freementalu je ove godine na pet floorova sviralo oko 100 artista i došlo oko 1000 uzvanika.