Mrtva Egzotika

Mrtva Egzotika

Jan Kinčl i Regis Kattie objavili novo izdanje “Two Sides Of Blue Funk”

Deep house / jazz live dvojac Jan Kinčl i Regis Kattie, objavili su novi singl kao prigodan uvod u toplije dane


Jan Kinčl i Regis Kattie lani su publici predstavili album “In Plain Sight” koji je osvojio ljubitelje jazz i deep house glazbe, a sada se vraćaju s novom poslasticom pod nazivom “Two Sides of Blue Funk”.

Foto: Press

“Blue Funk” je izvorno nastala kao remiks stvari “Get It Off” koju potpisuje Kerri Chandler, house legenda iz New Jerseya, a kroz live nastupe se pretvorila u potpuno novu pjesmu čiji vokal je ostao jedina poveznica s originalom. Singl je skinut s aktualnog albuma “In Plain Sight” kako bi kroz nove verzije, remikseve i obrade predstavio dvije strane glazbenog spektra u kojem Jan i Regis djeluju.

Na strani elektroničke glazbe nalazi se “Blue Funk”, originalna verzija s albuma uz dodatak remiks kojeg u suradnji potpisuju detroitski house producent Javonntte i Jan Kinčl.

Regis Kattie
Foto: Press

Na jazz strani je verzija nazvana “Funk Bleu” na kojoj, uz Regisa Kattieja, gostuju cijenjeni glazbenici Krunoslav Levačić, Davor Križić i Luka Veselinović te live verziju Janko Novoselićevog The Cuban Space Program sastava, u kojem se uz njega nalaze Hrvoje Rupčić, Hrvoje Galler i Zvonimir Šestak, a snimljena je u klubu Boogie za vrijeme njihovog prvog nastupa s tim projektom.

Izdanje već dobiva međunarodnu podršku i pohvale svjetskih imena; neka od njih su detroitski producenti Alton Miller, Norm Talley i Mark Flash, zatim Pablo Valentino, Kai Alce iz Atlante, Jimpster, kao i Derrick L. Carter, jedan od ključnih Chicago house izvođača, te francuska legenda elektroničke glazbe Laurent Garnier.

Zagrebački techno/house DJ i producent Jan Kinčl i francuski jazz klavijaturist Regis Kattie zajedničke utjecaje vuku iz house, jazz, acid i techno glazbe, a kombiniranjem tih žanrova nastao je debitantski album objavljen za zagrebački PDV Records. “In Plain Sight” je odmah po izlasku uhvatio odlične kritike, a pohvale su stigle i od kultnih svjetskih imena kao što su Laurent Garnier, Alex Barck (Jazzanova), Volcov, DJ Nobu, Tony Humphries, Lefto ili Kai Alce.

Jan Kinčl i Regis Kattie
Foto: Press

Nakon što je “In Plain Sight” završio na gotovo svim listama najboljih albuma za 2018. godinu, proglašen jednim od najsvježijih hrvatskih ostvarenja instrumentalne glazbe, a najavni singl “Florette” uvršten među najbolje singlove godine, Jan i Regis su osvojili i nagradu struke Ambasador za najbolji live act i album godine. Uz objavu singla “Two Sides Of Blue Funk” dvojac najavljuje i skorašnje izdanje “LA Rework” za argentinski label Onward Recordings.

Različite glazbene pozadine i sklonost improvizaciji čine svaki nastup ovog dvojca jedinstvenim, a uz popis nastupa koji ih kroz travanj vode u Umag, Split, Zadar i Ljubljanu, prilika za vidjeti ih uživo je i na Southern Soul Festivalu u Crnoj Gori, kao i na Love International i Dimensions festivalima.

“Two Sides Of Blue Funk” je dostupan na PDV-ovom webu, Bandcampu i svim standardnim digitalnim shopovima.

Popis pjesama:
01 Blue Funk – LP Version
02 Blue Funk – Javonntte & Jan Kinčl Remix
03 Funk Bleu – Instrumental Version feat Krunoslav Levačić, Davor Križić i Luka Veselinović
04 Funk Bleu – Janko Novoselić’s “The Cuban Space Program” Live Version feat Hrvoje Rupčić, Hrvoje Galler i Zvonimir Šestak