Mrtva Egzotika

Mrtva Egzotika

Metz Attack u petak se ‘naoružava’ inozemim gostom – Anatolian Weapons

Mladi vodički kolektiv u Masters dovodi Atenjanina poznatog pod aliasom Anatolian Weapons koji će uskoro predstaviti i svoj novi album na Beats In Space kao i remiks za Dark Entries

S trećim inozemnim imenom po redu, trojica vodičkih DJ-a – Fabian Mateša, Carnero i Tonko, okupljenih pod imenom Metz Attack u petak, 11. siječnja, publiku na podiju zagrebačkog kluba Masters rasplesat će uz vještu pomoć Atenjanina skrivenog pod aliasom Anatolian Weapons.

Riječ je o Aggelosu Baltasu u čiji je život produkcija upletena već deset godina. Osnivač Fantastikoi Hxoi projekta, u kojemu odvažno povezuje razne stilove i utjecaje iz širokog spektra psihodelične muzike, Anatolian Weapons stekao je slavu kako na lokalnoj i međunarodnoj sceni, a njegov talent prepoznali su i neki od najizbirljivijih selektora na elektronskoj sceni.

Njegovi glazbeni komadi, koje je izdao na Lurid Music labelu, tako su omiljeni i popularni među imenima poput Phuong Dana i Lene Willikens. Willikens je jednu od njegovih produkcija čak uvrstila u svoju kompilaciju za Dekmantel.

Kada je riječ o DJ karijeri, ona ne zaostaje za producentrskom. Naime, Baltas je rezident u Astron Baru u Ateni, uz što je često rado viđen i slušan headliner brojnih europskih festivala i klubskih večeri, poput Positive Education festivala u Francuskoj. Također, svojim je podcastima upotpunio i arhivu Digital Tsunamija, Whypeopledancea, Krossfingersa i 44,100 Social Cluba.

Osim što će u novoj godini popisu gradova u kojima je nastupao do sada dodati i Zagreb, Baltas ju je započeo radno – sa skorašnjim albumom na Beats In Space, kao i remiksom za Dark Entries.

Iako će ovoga puta dojmljivi Atenjanin voditi glavnu riječ, pult će s njim (već tradicionalno) podijeliti dva od tri domaćina, a ovoga puta to su Carnero i Fabian Mateša koji će svojom selekcijom upotpuniti sedmosatnu filmaško-glazbenu sesiju.

Više informacija o programu, kao i dodatne detalje potražite na službenom Facebook događaju.

Cover: Mrtva Egzotika