Mrtva Egzotika

Mrtva Egzotika

Neoteric je novi techno kolektiv s jasnom vizijom: “Ne želimo nikome biti konkurencija, već promovirati clubbing najiskrenije što možemo”

Novonastali kolektiv Neoteric fokusiran je na promociju domaćih glazbenih talenata, a publici će se predstaviti partyjem u Aquariusu


Zagrebačka scena dobila je novi kolektiv – Neoteric. Ridj, Orens K, Laurent Hayde i Martii mlada su ekipa koju povezuje ljubav prema “hipnotičkom, bleepy i ritmičkom technu”.

Premijerni party Neoterica održat će se 26. svibnja u klubu Aquarius, a nosi naziv PROPULSION. Na njemu će Ridj i Orens K odsvirati trosatne setove.

PROPULSION
Artwork: @angewla.s

“Pokrenuli smo ovu priču jer u Zagrebu nedostaje ovakvog tipa glazbe. Uglavnom dominiraju house i hard techno. Svemir nam je light motiv u objavama i opisima. Time želimo dočarati put u nepoznato koji simbolično prikazuje dolazak novog stila u grad”, kažu dečki.

Umjesto na inozemna gostovanja, ova ekipa fokusirana je na domaće talente: “Glavna ideja nam je promovirati hrvatske umjetnike, a ne ih stavljati pored velikog stranog imena. Težimo pokazati publici da su naši DJ-evi odlični i vrijedni. Želja nam je dovesti i ljude iz regije koji njeguju isti stil glazbe”, ističu organizatori.

Ridj

Kada je riječ o organizaciji događanja i atmosferi koju žele postići, članovi kolektiva imaju jasnu viziju. Inspiraciju pronalaze u berlinskom clubbingu kao tamošnjoj tradiciji i kulturi.

“Želimo promovirati sigurnost u klubovima koje katkad nedostaje. Razmišljali smo i o tome da pokušamo ‘ugušiti’ običaj snimanja i fotkanja na partyjima kako bismo očuvali privatnost svih prisutnih. Voljeli bismo potaknuti scenu da postane bolja, ali i sličnija onoj u Berlinu. Želimo takvu kulturu u Zagrebu i cijeloj hrvatskoj, jer imamo odlične DJ-eve koji nemaju mjesto za sviranje”, poručuju.

Orens K

Iako su tek na početku ovog projekta, Neotericovci “napadaju” s jasnom misijom – da se bave onime što vole i ostave prepoznatljiv potpis: “Cilj nam je stvoriti organizaciju za koju znaš što očekivati po pitanju glazbe, ali i da ti uvijek priprema party na kojem će ti biti dobro. Ne želimo konkurentne odnose s drugim kolektivima, već promovirati glazbu i clubbing najiskrenije što možemo.”

Foto: press, Facebook