Mrtva Egzotika

Mrtva Egzotika

Njemačku publiku očekuje izvrstan početak tjedna uz Mimija, Labuda i Boruta Cvajnera u kultnom berlinskom klubu

Nakon mnoštva uspješnih događaja na domaćem terenu, dvojac iz omiljenog kolektiva Ekstrakt i osnivač Vakum Recordsa u ponedjeljak će prodrmati podij jednog od najpopularnijeg berlinskog kluba Tresor


U ponedjeljak 27. siječnja berlinska publika na punih devet sati bit će prepuštena trojici hrvatskih umetnika s dugim DJ stažem čija izvedba nikada ne razočara. Riječ je o Ekstraktovcima Mimiju i Labudu te Borutu Cvajneru, osnivaču prepoznate etikete Vakum Records.

Domaća ekipa nastupit će na klupskoj večeri House Of Waxx u Tresoru, kultnom berlinskom klubu starom 28 godina. Osim iznimne važnosti za elektroničku glazbenu scenu u Europi, ovaj klub odigrao je veliku ulogu u ujedinjenju Berlina nakon pada Berlinskog zida prije 30 godina.

Fotografija Tresor.Berlin (OFFICIAL).
Foto: Facebook

Iza DJ pulta renomiranog njemačkog noćnog kluba dosad su imali prilike stati neka od najvećih imena u povijesti elektroničke glazbene scene, poput Jeffa Millsa i Roberta Hooda, kao i mnogobrojna novija imena koja svakodnevno osvajaju ljubitelje tog žanra. To su primjerice Eluize, REKA, Johannes Albert, Inga Mauer, Objekt i mnogi drugi.

Uz njih, i pojedina domaća imena mogu se pohvaliti nastupom u Tresoru, kao što su Igor Komlinović, Insolate, Disrupted Project, Skeptik i Maja Pa.

Foto: Facebook

Mihael Kosec, u klupskim krugovima znan kao Mimi, za gramofonima je od 2002. godine, a svoj prvi nastup je imao na partiju u Dvorcu Mikulići, gdje je i upoznao ekipu koja danas čini Ekstrakt. Bilo da je riječ o technu, houseu, dubstepu, chicagu, acidu ili deephouseu, Mimi se izvrsno snalazi u šaranju stilovima uz besprijekornu tehniku miksanja. Neki od značajnijih nastupa kojima se može pohvaliti su Detached u Leedsu, Exit Festival, Outlook, Elements u Ljubljani, Dimensions Festival i nadolazeći nastup na petom izdanju Love International festivala.

Iza imena Labud krije se svestrani Goran Zmaić koji je svoju DJ karijeru započeo kao dio Uomini Plusa. 2001. godine. Nakon što se odvojio od svojih suradnika 2005. godine, Labud nastavlja kao solo igrač, a pet godina kasnije postaje dijelom današnjeg kolektiva Ekstrakt. Osim na glazbenoj sceni, Labud samostalno djeluje na području ilustracije, animacije i grafičkog dizajna nakon završenog studija dizajna na Arhitektonskom fakultetu.

Borut Cvajner je opsesivni kolekcionar vinila, a njegova zarazna energija je nešto na što plesni podij ne može ostati imun. Tome je možda najbolji dokaz Borutovo ponovljeno pojavljivanje na zabavama u kultnom berlinskom klubu Tresor. Momak iz Pule trenutno se glazbom bavi gotovo 20 godina, a njegov glazbeni put najznačajnije je zacrtalo vrijeme koje je proveo u Italiji i Berlinu. Borut u rodnoj Puli organizira događaje pod nazivom Ame kroz koje pet godina predstavlja svoje viđenje elektroničke glazbe. 2014. godine osnovao je Vakum, izdavačku kuću za vinile koja je ostala dosljedna Borutovu viđenju scene – žanrovski raznolika. House, techno, electro i katkad ono između jasno odašilju njegovu poruku, a popis umjetnika poput The Analogue Copsa, Garija Romalisa, Stevea Murphyja, Lerosa, Nubian Mindza, DJ Octopusa, Rimbaudiana, Sagatsa i Basic Soul Unita svakako pridonose umjetničkom tragu koji je dosad ostavio iza sebe.


Cover foto: Facebook (Tresor.Berlin (OFFICIAL))