Mrtva Egzotika

Mrtva Egzotika

Ovo ljeto plešemo na Martinskoj uz prilagođene uvjete: Ovo su tri festivala na kojima možeš uživati (uz dozu opreza)

Dok su mnogi veći festivali odgodili održavanje za iduće ljeto, Martinska ni ove godine ne spava! Od šest festivala koji će se održati na toj bajkovitoj lokaciji nedaleko od Šibenika, čak tri su posvećena ljubiteljima elektroničke glazbe. U nastavku otkrivamo o kojim je događajima riječ i kako će izgledati tulumarenje u prilagođenim uvjetima


Na Martinskoj kod Šibenika, festivalskoj destinaciji koja je oživjela prošlo ljeto u srcu Dalmacije, uskoro kreće druga sezona. Tijekom srpnja i kolovoza održat će se šest festivala i događanja, od kojih su tri posvećena elektroničkoj glazbi.

Martinska 2020
Foto: Press

Organizatori događanja, uz koordinaciju produkcije Pozitivnog ritma, napravili su sve da bi ovog ljeta Martinska kao destinacija mogla funkcionirati kao COVID-Safe zona.

Na tragu aktualne situacije, ulaska u fazu suživota s koronavirusom, pokušavajući održati na životu kreativnu ‘event’ industriju kao važnu granu gospodarstva i turizma, na Martinskoj će se poštovati važeće preporuke epidemiologa i ostalih nadležnih institucija.

Martinska, Šibenik
Foto: Press

Niz argumenata idu u prilog funkcioniranju Martinske kao COVID-Safe zone:
– Martinska se nalazi izvan urbane zone grada Šibenika (sa suprotne strane zaljeva, uz pristup s Jadranske magistrale iz smjera Zadra, prije Šibenskog mosta)
– Martinska ima puno veći kapacitet nego što je očekivana posjećenost
– osoblje će se pridržavati uputa i preporuka epidemiologa i nadležnih institucija
– svi posjetitelji će na ulazu ostavljati osobne podatke, kako bi se mogli pratiti kontakti
– na lokaciji su postavljeni dezinfekcijski punktovi, od ulaza do svih pozornica
– posjetitelji će zaštitne maske i dezinfekcijska sredstva moći nabaviti i na samoj lokaciji
– uz odgovorno ponašanje, svim posjetiteljima omogućeno je održavanje fizičke distance

Martinska, Šibenik
Foto: Press

Od šest festivala koji će se ovoga ljeta održati na Martinskoj, ova tri zadovoljit će potrebe ljubitelja elektroničke glazbe.

SEASPLASH FESTIVAL

Datum održavanja: 16.-19. srpnja 2020.

U ljeto 2020. Seasplash festival se vraća na Martinsku gdje će od proslaviti svoju punoljetnost. Predstavljajući cjelokupnu bass glazbu i promovirajući soundsystem kulturu, Seasplash je već 18 godina prava poslastica za sve ljubitelje reggae, dub, drum’n’bass, dancehall, jungle, ska, ali i ostale srodne elektronske glazbe.

Seasplash Festival 2020
Foto: Promo

SLURP! FESTIVAL

Datum održavanja: 31. srpnja – 01. kolovoza 2020.

Nakon devet godina provedenih u Puli, festival elektroničke glazbe Slurp! ovo će se ljeto prvi put održati na Martinskoj kod Šibenika. U dva dana festivala na ovu jedinstvenu lokaciju u srcu Dalmacije pristiže preko 20 glazbenih imena.

Slurp! Festival 2020
Foto: Promo

BLAST FEST 2020

Datum održavanja: 14.-15. kolovoza 2020.

Blast Fest četvrtu godinu zaredom okuplja sjajna imena hrvatske glazbene scene u dnevno-noćoj avanturi za pamćenje. Iako je započeo u Uvali Minerska, od prošle godine preselio je na Martinsku i svakom posjetitelju omogućio uživanje u prirodnim ljepotama i odličnoj glazbi u izvedbi brojnih domaćih umjetnika.

Blast Fest 2020
Foto: Press

Još jedna super vijest – i ovo ljeto plovi brod Avalon koji spaja Šibenik i Martinsku. U ugodnoj vožnji šibenskim zaljevom za deset minuta je sa šibenske rive moguće doći na Martinsku.

Brod Avalon
Foto: Press