Mrtva Egzotika

Mrtva Egzotika

Ovog Valentinova Schlag na torti čeka te uz Mapalmu i Satarazx

Tekst: Promo

Na Dan zaljubljenih počasti sebe (i malu) dejtom na drugo izdanje klupske večeri u organizaciji kolektiva Schlag. Ovaj put u goste im stiže zagrebačka DJ-ica i producentica Mapalma, a program popunjava i live izvedba Satarazxa


Bliži se Valentinovo, a u novotvorenom noćnom klubu Paromlin sprema se program i za solere i za romantičare. U petak, 14. veljače, glazbeno-aktivistički kolektiv Schlag organizira drugi po redu događaj na kojem će ugostiti perspektivnu domaću DJ-icu i producenticu Mapalmu.

Nakon premijernog lansiranja prvog uspješnog događaja s tajvanskom umjetnicom Soniom Calico, ekipa iz Schlaga nastavlja niz aktivnosti uz podršku live act-a audio kolektiva Sataraxz te članove crewa Miar, Doxy i Niku Pećarinu.

Schlag je kolektiv orijentiran na klupsku glazbu nastao iz ljubavi prema navedenoj te iz potrebe i želje za slobodom izražavanja raznovrsnih stanja svijesti i identiteta na plesnom podiju.

Prvenstveni cilj i temelj programa su ravnopravnost i osnaživanje žena, umjetnica/ka, scene i pojedinca kroz kulturu DIY solidarnosti, njegovanje međusobnog poštivanja i osiguravanje sigurnog mjesta za sve.

MAPALMA

Mapalma
Foto: Press

Mapalma je producentica i DJ-ica iz Zagreba čiji su setovi i pristup stvaranju obilježeni željom za istraživanjem i manjkom kompromisa. Njena selekcija obuhvaća šarolik raspon ugođaja, od melankolije i topline do nelagode i oštrine.

Na matičnoj sceni čest je gost događaja Žive Muzike, a surađivala je i objavljivala svoje radove na internacionalnim etiketama. Mapalma je u prošlosti surađivala s umjetnicima kao što su mobielgirl, Staycore i Santa Muerte. Također, njen debi na Nightcapu lani je izašao na bečkom brendu Ashida Park.

Nakon prvog EP-a Cry baby, u rujnu 2019. godine objavila je novi EP ‘Diabolical Glitter’ koji sadrži elemente intenzivnog istraživanja i perspektivnog pristupa proizvodnji.

SATARAXZ (LIVE)

+synth electro vegetables+
Kolektiv koji ne ovisi o svojim članovima, već ih toća s ostalim sastojcima.

Sataraxz
Foto: Press

Kroz igru egzotičnih ritmova, sintetičkih zvukova koji podsjećaju na krikove prašumskih ptica te iscjeljujućih melodija, SATARAXZ se može svesti na jedno ukusno, šarf začinjeno jelo. U cijelu priču ukuhane su i neke članice iz benda ŽEN.

Više novosti i informacija o događaju pronađi na službenom Facebook događaju.