Mrtva Egzotika

Mrtva Egzotika

Porečki dvojac DBFB ima novi EP imena 1987, a na njemu su i remiksevi još dva hrvatska producenta

Porečki duo DBFB lansirao je novi EP 1987, a osim originalne i dub verzije, tu su i tri remiksa koje potpisuje poznata domaća ekipa


Bosnyak i Observer dvojac su koji čini kolektiv DBFB, a u travanj koračaju s novim EP-em imena 1987 koji je upravo ugledao svjetlo dana.

EP 1987

Na novom glazbenom uratku porečkih producenata nalaze se dvije kontrastne verzije pjesme 1987 – originalna i dub, popraćene i trima varijacijama: Bosnyakovim Miami miksom te remiksevima Iggyja Dopea i Bellena.

“Izravna i brza, originalna verzija ne traži niti nudi zagrijavanje. Kreće u petoj brzini te se ne libi pokazati sve svoje čari i tendencije u samom startu. Odlučno i bez oklijevanja, ritmički prekidi probijaju se kroz pulsirajuću melodiju, razvijajući ishodišnu galopirajuću vibru koja eksplicitno poziva na ples”, poručuju DBFB-ovci.

Iggy Dope

“Dub verzija, mračnija i sofisticiranija od originala, posjeduje pravi film noir vibe. Polagano gradeći napetost i
dižući tenzije, pjesma postepeno razvija nešto nalik motivu proganjanja koji kao nametnuta konstanta, postaje
našim vodičem kroz mračne staze vlastitih umova. Olakšanje od prevelike napetosti donosi spring reverb,
sumorni junak dana, koji pjesmu čini razigranijom, dodajući vedrije tonove cijelom doživljaju iskustva.
Kao da smo napokon naučili zabavljati se unatoč nadolazećoj tami”, dodaju.

DBFB
@dbfb__

Autori remikseva na svoj način prenose vizije dvojca koji stoji iza originala: “Bosnyakovu obradu najjednostavnije je opisati kao breakbeat vožnju Miamijem. Može u suton, a može i na after, vama na volju. Remiks Iggyja Dopea, inspiriran UK soundom, pretače se u svojevrsni audio-digitalni napitak. Za razigranost na kraju, tu je Bellenova jungle verzija.”

Bellen

Ovo izdanje već je naišlo na potporu inozemnih glazbenika, poput Carla Craiga, Dax J-a, Alexandera Kowalskog, Mattiasa Fridella, Takaakija Itoha, Rayja Kajiokea, DJ Shufflemastera i HD Substancea.

Inače, DBFB nastao je 2022. godine kada su se Bosnyak i Observer upoznali preko zajedničkog prijatelja. Od tada skupa stvaraju glazbu, kombinirajući svoja znanja i potencijale kako bi stvorili futuristički i bezvremenski zvuk. Iste godine objavili su i EP pod nazivom Focus na etiketi After Us Records.

DBFB
@dbfb__

Foto: press, Instagram / Tekst: promo