Mrtva Egzotika

Mrtva Egzotika

Preminuo Keith Flint, frontmen grupe The Prodigy

Pronađen je mrtav u 49. godini života


Obožavatelje The Prodigyja danas je šokirala vijest o smrti Keitha Flinta, frontmena slavne dance/rave grupe kojeg je policija pronašla mrtvog u 49. godini na podu njegove kuće u Essexu.

Članovi grupe potvrdili su kako si je oduzeo život te mu uputili posljednji pozdrav na službenom Instagram profilu.

“Vijest je točna. Ne mogu vjerovati da govorim ovo, ali naš brat Keith oduzeo si je život ovog vikenda. Šokiran sam, ljutit, zbunjen i slomljena srca… Počivaj u miru. Tvoj brat Liam”, stoji ispod fotografije preminulog glazbenika.

Grupa je osnovana 1990. godine, a poznati su kao jedna od prvih grupa u svom žanru koje su se probile na razinu komercijalnog uspjeha i medijske pozornosti. Sve do danas nastupali su diljem svijeta, a nekoliko puta odradili su odlične koncerte i u Hrvatskoj.

Tako su u Lijepoj našoj prvi put domaću publiku osvojili 2005. godine, napunivši zagrebački Dom sportova, nakon čega su se ponovno vratili na Jarun 2008. godine kao headlineri InMusic festivala.

Video: YouTube

Pet godina kasnije, nastupili su na posljednjem izdanju festivala Terraneo u Šibeniku, gdje su odradili koncert za pamćenje, a potom su ponovno okupili obožavatelje 2016. godine u Zadru i u Umagu. Posljednji nastup u Hrvatskoj održali su 2017. godine također u Umagu.

Video: YouTube