Mrtva Egzotika

Mrtva Egzotika

PULP: “Prvi put radimo ‘dupli booking’, već duže vrijeme želja nam je spojiti Pearson Sounda i Simo Cella”

Kolektiv PULP donosi audiovizualnu poslasticu uz dva moćna inozemna gosta – Pearson Sounda i Simo Cella


Ikona britanske klupske scene Pearson Sound vraća se u Zagreb nakon dugih 13 godina. Hrvatskoj publici tada su ga predstavili organizatori Illectricity Festivala, a 17. veljače 2024. nastupit će u Petom Kupeu kao headliner klupske večeri PULP.

Suosnivaču čuvene etikete Hessle Audio pridružit će se i francuski producent Simo Cell kojeg je splitski kolektiv lani ugostio u klubu Kocka.

PULP w/ Pearson Sound & Simo Cell

“Pearson Sound je glazbenik kojeg slušamo od njegovih i naših početaka. Jedan je od umjetnika koji su ponajviše utjecali na oblikovanje našeg izričaja i onoga što želimo promovirati kroz program. S druge strane, Simo Cella planirali smo ponovo dovesti još od samog gostovanja u Splitu jer nam je iznimno legao – što kao osoba, što kao DJ. Također, prvi put radimo ‘dupli booking’, a već duže vrijeme želja nam je spojiti njih dvojicu”, kažu El Commando i Anako.

Anako, El Commando i Simo Cell na Poljudu

Simo Cell oduševljen je PULP-ovcima koliko i oni njime. Kako nam je otkrio u nedavnom intervjuu, posebno su ga se dojmili atmosfera i gostoprimstvo domaćina.

“Bio je to fantastičan party s vrlo predanom publikom. Ostao sam do kraja i uživao s ostalima na podiju. Bilo je zaista posebno. Došao sam ranije da poslušam sve izvođače, bili su izvrsni. Prvi put sam posjetio Split i to u najboljem društvu. Ekipa me provela kroz grad, a otkrio sam i picigin – moram nabaviti vlastitu lopticu”, ispričao je tada.

Simo Cell
Foto: Adrien Ozouf

Iako primarno djeluje na francuskoj sceni, u radu vlasnika etikete TEMƎT neporecivo se čuje ljubav prema britanskom zvuku. Zanimljivo je istaknuti da je upravo Simo Cell prvi producent nebritanskog podrijetla kojemu je pripala čast izdati na proslavljenoj bristolskoj etiketi Livity Sound.

Nekad poznat kao Purism, mnogima se uvukao pod kožu svojim razigranim, eklektičnim i eksperimentalnim pristupom glazbi – bilo da je riječ o produkciji ili DJ-anju. Osim što je surađivao s velikim imenima, poput Bambounoua i Skee Maska, rado se angažira i oko mladih francuskih talenata u kojima vidi potencijal.

Pearson Sound

Tko je dosad poslušao obojicu, može naslutiti da će se Simo Cell i Pearson Sound fantastično nadopuniti. Uz Ben UFO-a i Pangaeu, britanski inženjer zvuka jedan je od pokretača kultnog labela Hessle Audio. Njegov stil odlikuju duboki ritmovi, složeni perkusivni aranžmani i precizni melodijski detalji.

Bilo da testira dubplatove u klupskim setovima, plovi kroz žanrove editiranjem ili titra u dinamici legendarnih Hessle Audio B3B DJ setova, Pearsonov se potpis neprekidno razvija. Posljednji EP izdao je u listopadu 2022. godine, a nosi naziv ‘Red Sky’.

Inače, ovo će biti prvo izdanje PULPA u Zagrebu. Otkako su oformili kolektiv 2016. godine, Anako i El Commando fokusirali su se na promicanje splitske clubbing scene. Na domaćem terenu postavili su visoku ljestvicu kada je riječ o produkciji događaja i odabiru gostiju. Istim principom pristupaju i nadolazećem partyju u metropoli.

“Za prvo izdanje PULPA u Zagrebu odabrali smo Peti Kupe. Zaključili smo da je idealan klub za ispunjavanje naših produkcijskih zamisli”, ističu organizatori, dodajući kako će glazbu upotpuniti i vizualni doživljaj u režiji splitskog majstora Ante Šimića aka Xplodea.

Ulaznice su dostupne u pretprodaji po cijeni od 18 eura, a moći će se kupiti i na ulazu.


Foto: Instagram, press (Sophia Spring / Gregg Bréhin), privatni album