Mrtva Egzotika

Mrtva Egzotika

Pytzek ima novi podcast za Les Yeux Orange i idealan je za lijeno nedjeljno popodne

Pyzek je svojim podcastom za Les Yeux Orange donio dašak egzotike iz dalekih zemalja i složio savršenu podlogu za lijeno nedjeljno popodne


U želji da svoje znanje i ljubav prema glazbi podjele sa svijetom, trojica glazbenih entuzijasta 2013. godine u Francuskoj osnivaju projekt pod nazivom Les Yeux Orange. Danas LYO broji samo dva člana – Noctambuloa i Humangigza, dok je treći kao jedan od najboljih francuskih mladih kardiokirurga odabrao medicinu kao svoj životni put.

Između ostalog su poznati i po svom YouTube i SoundCloud kanalu, na kojem ovi dugogodišnji kolekcionari i DJ-evi dijele širok spektar elektronske glazbe, kao i podcaste inozemnih kolega.

Pytzekov podcast za LYO

Jedan takav podcast je ovih dana snimio i hrvatski DJ i promotor, jedan od osnivača etikete BUREKMario Kolonić Pytzek.

Drugo ime Bureka je Mislav Bobić , glazbeni znalac dobro poznat hrvatskoj publici, čija je trenutna adresa na dalekom Baliju. Osim Bureka, koji je žanrovski neopterećen, ovaj DJ dvojac stoji i iza sestrinske etikete Barba, fokusirane na techno glazbu. Uz to, vode i Pomalo! gdje ljubitelji laganijih tonova mogu pronaći nešto za sebe.

Pytzeku i LYO-u ovo nije prva suradnja. Osim razmjene podcasta, okušali su se i u djeljenju DJ pulta:

“Do suradnje je došlo sasvim slučajno. Na LYO sam nekako naletio u bespućima interneta. Stupili smo u kontakt i shvatili da imamo iste dodirne točke oko glazbe te da znamo neke iste ljude. I tako, nakon nekog vremena, druženja i online komuniciranja, oni su nas pozvali DJ-ati u Pariz na njihovu klupsku večer. Nakon toga mi smo zvali njih u Masters. Party u Mastersu je bio jedan od onih iz serije ‘nezaboravnih’, a kad smo kod budućih suradnji, upravo pričamo kako bismo mogli ponoviti taj vid suradnje te ih ponovno ugostiti u Zagrebu.”

Podcast kojeg su LYO za Burek snimili prije tri godine

Svaka osoba ima vlastitu viziju, naši pogledi na svijet nas razlikuju od ostalih. Tako i svaki DJ ima određenu ideju i pristup kod snimanja vlastitog mixa: “Za svaki podcast koji snimam pripremam se dosta dugo. Ideja u glavi postoji, no u praksi to nikad nije tako kako sam 100 posto zamislio. Uvijek volim reći da su moji miksevi jedan veliki kompromis, ali to je već druga (i duga) priča” rekao nam je Pytzek.

Za Pytzeka su podcasti prilika da svojoj publici približi malo drugačiju glazbu koja nije karakteristična za festivale i klubove.

“Imam seriju slow mikseva u kojima se trudim snimiti stvari uz koje se možete opustiti kad ste doma, slušati ih na poslu, kad putujete ili kad vozite auto. LYO mix je upravo takav”, zaključuje Pytzek.