Mrtva Egzotika

Mrtva Egzotika

Sindikat donosi komadić ljeta u Masters uz morske zvuke predstavnika Blast Festa

Domaći dečki sa sjevera i juga u subotu će Masters okupati glazbenom najavom za nadolazeće ljeto i predstaviti Blast Fest koji treću godinu zaredom na dva dana okuplja domaće DJ-e na šibenskoj obali


Prije Prvog maja dečki iz zagrebačkog kolektiva Sindikat u Mastersu spremaju slušnu degustaciju ljetnog zvuka uz goste s juga koji će predstaviti treći po redu Blast Fest. Riječ je o Foxyju i Tabuli koji će 27. travnja uz Denisa Beifussa i Matu Čeku rasplesati “sindikat čagera”.

Ivan Landeka, koji se krije iza imena Foxy, pokretač je šibenskog Blast Festa, 2017. je već nastupio kao Sindikatov gost, dok će Tabuli ovo biti debitantski nastup kada je riječ o Mastersu.

“Taj party s Foxyjem je bio spoj energija, Masters kluba, njega i nas. Nevjerojatne stvari su se događale i na flooru, a i za pultom”, prisjetio se Denis Beifuss te objasnio kako to da su ga odlučili ponovno ugostiti, i to uz pratnju.

https://soundcloud.com/denisbeifuss/last-call-closing-river-2018

“Kada smo dogovarali party, ideja je bila da ugostimo Blast Fest pa smo njima prepustili izbor gosta koji će doći. Tako smo dobili Tabulu“, priča Denis.

I sam Tabula dijeli uzbuđenje s domaćinima. “Ovo je prvi put da sam u Mastersu s druge strane pulta, što priželjkujem već neko vrijeme. Trake se gomilaju po folderima i pucaju od želje da zasviraju na njihovom razglasu. Imam neku viziju obiteljske vibre u okruženju prijatelja i poznatih lica, ali i nekih novih koja će postati dio tog zajedništva. Želim predstaviti glazbu koju volim, Blast festival i Šibenik u što boljem svjetlu uz Foxyja”, kaže.

Upravo Blast Fest je bio mjesto gdje je Tabula prvi put imao prilike čuti Sindikatovce te surađivati s kolegom Šibenčaninom. “Prvi put sam ih čuo lani na Blastu, uz mnoge druge odlične artiste koji su me zainteresirali svojom selekcijom i opuštenim pristupom, kako prema glazbi tako i pri upoznavanju i druženju”, prisjeća se.

Osim što ga na spomen Sindikata zasvrbi USB u džepu, Foxy za zagrebačke dečke veže puno lijepih dojmova i uspomena. “Ta neka tajna veza koja poveziva Sindikat i Blast, usudio bih se odgovoriti da nadilazi i same platforme. Osim što dosta slično vibriramo kao ljudi, djelimo i isti film – usmjeren na povezivanje i stvaranje kroz glazbu i ples, onako suptilan i nikako nametljiv. Svima nam je jako drago kad možemo surađivati i stvarati kroz jednu čistu i jednostavnu sinergiju usmjerenu isključivo na davanje. Kad to sve uzmeš u obzir, sasvim je izgledno da će ove subote u Stersu biti dosta dobre vibre”, kaže Foxy.

Nakon što odrade subotu, Foxy se vraća pripremama za treći po redu Blast Fest koji će se ove godine održati od 16. do 18. kolovoza uz mnogo toga novoga.

Fotografija Blast Fest.
Foto: Facebook

“Blast ovu godinu čekaju velike promjene. Naime, promjenili smo lokaciju. Nismo više na Minerskoj, već na Martinskoj. Nova lokacija donosi pregršt prednosti, poput legalnog kampa i dva floora – dnevni i noćni. Uz to , bit će i radionice i izložbe. Naravno da smo i ove godine besplatni uz dobrovoljne donacije, to se nije promjenilo.

Na Martinskoj smo dio programa Ljeto na Martinskoj. Ljeto na martinskoj nam kroz sedmi i osmi mjesec donosi nekoliko festovala kao što su Regius, Seasplash, Kanal Fest, TLM Warm up, Nox i mi, Blast Fest. Mi smo zadnji tako da zaključujemo ovu super priču. Posebno je to što smo svi različiti i samim tim ćemo kroz tih mjesec dana ponudit jako široku lepezu zvuka i događaja”, najavljuje Foxy.

Također, dao nam je uvid u to kada ćemo znati imena koja će u sklopu Blasta okupirati Martinsku.

Line up za Blast 2019 objavljujemo kroz lipanj, i to sva imena odjednom. Više-manje je definiran i isto se, kao i proteklih godina, temelji na izvođačima sa područja Hrvatske posloženih kroz dva dana bez stajanja. Ove godine poradit ćemo na vizualnom dojmu. Naš Improwizzard, koji i u subotu osvijetljava Masters, obećava zanimljive suradnje i stvaranja na području VJ-inga za ovo ljeto”, kaže.

No, Foxy nije jedini koji ovog ljeta s ekipom priprema glazbenu poslasticu domaćoj publici. Isto će, već tradicionalno, učiniti i Sindikat još jednim Rave Balom 15. lipnja.

Fotografija Sindikat.
Foto: Petar Vuković

Prije nekoliko dana, momci su otkrili i tko će na njemu zasvirati. Headliner će tako ove godine biti Marcus Fix, a uz njega, Matu i Denisa, nastupit će i Omar.

“Ideja za Marcusa se pojavila još od prvog dvorca koji se tada zvao Road To Movement. Menadžerica Douglasa Greeda nam je poslala popis DJ-a koje možemo zvati i on mije osobno zapeo za oko odmah jer sam ga slusao već ranije. Ipak, on nije bio prva, opcija ove godine, ali njih ću sačuvati kao iznenađenje za sljedeću godinu”, otkrio je Mate Čeko.


Više detalja o programu i novosti vezane za Sindikat x Blast Fest night pratite na službenom Facebook događaju.