Mrtva Egzotika

Mrtva Egzotika

Sutra počinje Blast Fest: Evo što trebaš znati ako planiraš vikend na Martinskoj

Blast Festival, intimni festivalski biser domaće elektroničke glazbe, ovo ljeto se održava četvrti put, drugu godinu za redom na Martinskoj, i to 14. i 15. kolovoza. U nastavku doznaj tko i što te očekuje te na što obratiti pažnju za bezbrižno (d)ruženje i uživanje


Kao i proteklih godina line-up Blast Festivala tvore afirmirani i manje afirmirani umjetnici i DJ-i s domaće scene.

Festival se održava od petka 14. kolovoza do nedjelje 16. kolovoza bez glazbenog prekida, a kroz čitavo vrijeme proći posjetitelji će imati prilike zaplesati na široku paletu elektroničke glazbe.

Petak je rezerviran za house zvuk, subota preko dana za atmosferični dub, a subotnja noć za techno i electro. U nedjelju ujutro festival se glazbeno privodi kraju u atmosferičnim i opuštajućim notama.

Prije četiri godine Blast Festival nastao je kroz sinergiju nekoliko prijatelja kao platforma koja će promovirati domaću scenu s ciljem povezivanja i stvaranja neraskidive veze svakog izvođača s publikom – uz maksimalnu dozu užitka i dobre zabave.

Četvrto izdanje uveličat će nastupi Agregat Suna, Allana, Anako, Carnera, Duje, El Commanda, Fabiana Mateše b2b Tonka, Foxyja, Grumena, Jakova Kolbasa, Jarunskog, KL-Audija, Kommode, Kudje, Kune, M.I.L.E.-a, Mr.D.-a, Mokosh, Pelksa, Plete i Vexija.

Timetable Blast Fest 2020
Foto: Facebook

Ulaznice se mogu kupiti isključivo na ulazu po cijeni od 120 kuna za oba dana i 70 kuna za jedan.

Za sve partijanere koji planiraju postaviti šator na Martinskoj, organizatori imaju nekoliko zamolbi i smjernica kako bi cjelokupno iskustvo bilo bez mane:

“U prirodi svih živih bića je potreba za odmorom da bi imali energije za dalje. Nekom je potreban više, nekom manje, ovisno o pojedincu i o protekloj večeri. Da bi zadovoljili potrebe koje će odgovarati svakome, omogućen je kamp u kojem su osigurani: voda (nije za piće), tuševi, wc-i, parekselans pogled na Šibenik i hlad”, navode iz Blasta.

Blast Fest
Foto: Facebook

“Kamp i sama lokacija je vaša/naša zajednica u kojoj bi trebali poštivati jedni druge i voditi računa o okolišu i miru jer isključivo o nama ovisi koliko će nam boravak biti ugodan. Male stvari čine život lijepim i zato: smeće odlažite u vreće, a ne posvuda okolo. Bit će dovoljno kanti po kampu i lokaciji i zato ne budi lijen. Isto tako, molimo vas da te iste kante ne koristite kao šank na kojem držite piće. Ne bacajte opuške na pod, jer će i za to biti predviđena mjesta. Čuvajmo prirodu!” dodali su u nastavku.

S obzirom na to da voda u kampu nije za piće, organizatori napominju da si svaki posjetitelj osigura vodu tijekom boravka na festivalu te da onu namijenjenu ostalim potrebama koristi štedljivo.

Blast Fest
Foto: Facebook

Unošenje alkohola nije dozvoljeno, paljenje vatre strogo je zabranjeno, a psi raspoloženi za vikend-partijanje itekako su dobrodošli (uz nadzor vlasnika).

“Nemojte biti glasni pored susjeda koji odmara i potrudite se pogoditi wc školjku”, zaključuje ekipa iz Blasta.

Dolazite li na Blast Fest automobilom, ne morate brinuti o tome gdje ćete parkirati, jer za to postoji predviđeno mjesto u blizini samog sajta.

Parkiralište
Foto: Facebook

“Ako želite izbjeći gužve na cesti, a i romantičan ste tip, ima i za to rješenje – brod Avalon koji povezuje Mandalinu, autobusni kolodvor, mulo Krke i Martinsku. Cijena povratne karte iznosi simboličnih 10 kuna, a ista se može kupiti na brodu. Avalon ima kapacitet od 40 sjedećih mjesta, a na njemu možete popiti i nekakav sokiĆ”, napominju organizatori uz fotografiju plovidbenog reda.

Plovidbeni red broda Avalon
Foto: Facebook

Ako si već spreman za polazak, želimo ti dobru zabavu, a ako se još uvijek dvoumiš oko tog pothvata, toplo ti preporučujemo da se prepustiš dvodnevnoj uživanciji uz sjajnu glazbenu pozadinu!