Mrtva Egzotika

Mrtva Egzotika

Seawaves 2019: Svake godine sve veći brod, isplovljava treći po redu

Ostalo je još samo pet dana do službeno najzabavnijeg brodskog plesnjaka u primorsko-goranskoj županiji, ali i šire


Ove godine Seawaves okuplja neka od najvećih imena hrvatske elektroničke glazbe. Organizaciju boat partyja čini dobro nam znani glazbeni kolektiv i klupski program Deep’n’Delicious koji čini četvorka: Ana Avsenik, Bronski, HerYa i Vinka.

Kako je došlo do ideje za ovaj morski event rekla nam je Ana, čiji izlazak pred DJ pult željno iščekuju svi koji su je nekad slučajno čuli.

Seawaves 2018

“Nismo očekivali ovakav interes, čak smo radi brojnih gigova mislili pauzirati plovidbu ove godine, no kad su nas ljudi sami od sebe počeli pitati za događaj, nismo mogli reći ‘ne’. Ovaj brod je mnogo više od eventa. Nije što je moje, ali tu energiju stvarno rijetko osjetim. Ne znam je li to do ljudi, ljubavi ili glazbe, ali Seawaves je spoj svega toga. Dobro, možda ima nešto i u selekciji HerYe i Bronskog”, napomenula je Ana kroz smijeh.

“Trebalo se dogoditi nešto”, nastavila je Ana o projektu Seavawes, “što će riječku scenu malo poljuljati prema onome što je Rijeka nekad bila – sigurna luka u koju se vraćamo s nezaboravnim uspomenama.”

Već tradicionalno, ovaj boat party isplovljava iz Crikvenice u 11 sati, nakon čega pristaje u uvali Scott kako bi se ukrcali i ostali gosti, a zatim kreće s plovidbom na valovima deep prizvuka i sjajne atmosfere.

Također, svake godine brod je sve veći, jer interes raste iz godine u godinu. “Morali smo povećati kapacitet broda. Pozivnica je sve manje, a interes je nevjerojatan ove godine. Jedva čekamo zaljuljati ekipu na brodu. Također, vraćamo se oko dva ujutro u uvalu Scott gdje će biti after”, rekao je HerYa, jedan od organizatora i osnivača kolektiva Deep’n’Delicious.

Fotografija Deep'n'Delicious.
Bronski & HerYa
Foto: Facebook

Mario Herjavec, koji se krije iza imena HerYa svirao je od Mastersa do Exita, a romantika koja izlazi iz njegovih monitora nabrusit će vaše đonove. HerYa je preko deset godina strastveni zaljubljenik elektroničke glazbe, a u njegovim setovima prisutni su stilove od deepa, techna i disca pa sve do reggaea i duba.

Kao ni njega, ni kolegu Bronskog ne treba posebno najavljivati. Ovaj dvojac već neko vrijeme žari i pali hrvatskom scenom elektroničke glazbe, a na njihovim gigovima zabava je zagarantirana – pogotovo kad svoju publiku počaste b2b sesijom.

Josip Bajić, poznatiji kao Bronski, prošle je godine bio nominiran za nagradu Ambasador u kategoriji najboljeg hrvatskog DJ-a, a svoj staž ponajviše je izgradio u riječkoj Crkvi kao rezident kluba. Ove godine po prvi put ga čeka i gostovanje na Sonus festivalu.

Ipak, najviše se veseli brodskom partyju: “Ako bude upola dobra energija kao što je bila prošle godine – bit će sjajno. To što se tamo tada dogodilo, bilo je čudesno. To je ta atmosfera koja se rijetko postiže i dogodi. Je li to do ljeta, mora, sunca – ne znam, ali ako niste nikad plovili s nama, ovu ljetnu avanturu morate bar jednom doživjeti”, kaže Bronski.

Ove godine program će otvoriti beogradski DJ Lale (Happy People). Pravo imena Alexandar Pavić, radi kao promotor i producent, ali prije svega je jedan od kumova, a neki bi rekli i očeva, srpske elektroničke glazbene scene. Njegova opsesija je fuzija zvukova, kombinacija ploča, samplera, efekata i po mogućnosti živih instrumenata – bio to tech house, Chicago ili deep zvuk iz Rumunjske.

Uz Bronskog i HerYu line up će upotpuniti i riječki dečko Marcel iz Liminala, čiji je i osnivač. On je najavio kako će “plesati u badiću i gurnuti Bronskog u more” te, kao i uvijek, kombinirati minimalne, duboke, melodične i pomalo progresivne zvukove. Marcela ste dosad mogli čuti u Crkvi i na brojim eventima kao što su Labyrinth Istria, Sea Star, Student Day i brojni drugi.

Marcel
Foto: Facebook

Ako želite zaploviti s Deep’n’Delicious ekipom, morat ćete požuriti s rezervacijama kako ne bi došlo do isteka zaliha, a vi ostali na obali s tugom u očima.

Upad na event funkcionira isključivo na popis i broj pozivnica te je ograničen kapacitetom broda. Kako bi saznali ostale bitne informacije i osigurali svoje mjesto javite se na seawaves.boat@gmail.com ili na službenu Facebook stranicu kolektiva Deep’n’Delicious.

Aktualne cijene od 180 kuna za festivalsku ulaznicu vrijedit će do 12. srpnja, što uključuje pozivnicu za boat party i Seawaves after party u uvali Scott. Na dan događaja, ukoliko preostane karata, moći će se kupiti po cijeni od 200 kuna samo za brod, dok će posebna cijena ulaznice za after biti 20 kuna.

Organizatori navode kako ove godine svoje fotografije i videozapise s broda možete objavljivati na društvenim mrežama uz službeni hashtag #Sewaves2019 i tako ovjekovječiti uspomenu na još jedno izdanje ljetne plesne priče.