Mrtva Egzotika

Mrtva Egzotika

U Novu ‘uplešite’ uz Black Merlina i poznata domaća pojačanja na dvije lokacije

Doček Nove godine sve je bliže, a kao i svake godine, klubovi u metropoli nude razne glazbene poslastice za ulazak u još jednu godinu dobre glazbe, plesa i (d)ruženja

Uskoro pozdravljenu 2018. godinu organizatori River Festivala prigrlili su događajem na dva plesna podija – SoundFactoryja i Željezničara, a sve uz vruću plesnu dobrodošlicu satkanu od probranih domaćih DJ imena, i to pod imenom Depandanse pod kojim su vas u ožujku ponovno rasplesali ugostivši poznatog Alessandra Adrianija.

Ni ove godine organizatori nisu mogli dopustiti da Silvestrovo provedete na kauču razmišljajući o novogodišnjim željama koje vjerojatno nećete ispuniti pa su odlučili pripremiti doček Nove godine na dva floora uz sve popularnijeg stranog gosta čiji nastup priželjkuju mnogi ljubitelji jezivog i plesnog zvuka.

Fotografija River Festival.

Riječ je o dobro znanom imenu Black Merlin, iza kojeg se krije britanac George Thompson koji je svoje glazbene komade predstavio preko nekih od najaktivnijih labela elektroničke glazbe poput Mannequin Recordsa, Pinkmana, Island of the Gods i Berceuse Heroique. Ljubitelj je snimanja na terenu i autor mnogih izdanja koja eksperimentiraju različitim kutovima elektroničke glazbe, a album Hipnotik Tradisi i njegov singularni način asimilacije tradicionalne Balinese glazbe posebnosti su koje ga upotpunjuju kao umjetnika. Njegov je svemir bogat, hipnotičan i pleše između EBM-a, industrijski obojanog techna i svemirskog diska.

Fotografija River Festival.

Black Merlin vodit će glavnu riječ na prvom flooru, dok će se DJ Labud, Dujo, Maja Pa, Allan, Gars i Storytellers pobrinuti da uzvanike prije i nakon njegovog nastupa zadrže ‘na nogama’ bez stajanja. Za sve oni koji ipak preferiraju nešto mekši i vedriji zvuk, na drugom će flooru El Commando, Dino ™, Kommoda, Jakov Kolbas, Nebuloz, Basta, Tvrtko i Sladoled ‘goniti’ prisutne plesače sve do kasnih popodnevnih sati.

Donošenje novogodišnjih odluka mnogima pada vrlo teško, a kako izbor jednog od dva ponuđena plesna podija ne bi morao postati dio liste želja, ulaznica po cijeni od 130 kuna u pretprodaji vrijedi za oba floora i afterparty.

Više informacija o kupnji ulaznice i detalje uzbudljivog nadolazećeg glazbeno-plesnog programa potražite na službenom Facebook događaju.