Mrtva Egzotika

Mrtva Egzotika

Skrati si dane u izolaciji uz ovih 8 izvrsnih setova već dobro poznate domaće ekipe

Premda je izolacija mnoge DJ-e i producente potaknula da se dodatno uhvate miksete i serviraju nam svoje svježe iskopine, uvijek se valja prisjetiti nekih od najsjajnijih glazbenih bisera ekipe s domaće scene. Izdvojili smo nekoliko setova hrvatskih DJ-eva koje vrijedi poslušati i nakon par godina, a raspon obuhvaća po jedan za svaku prigodu i raspoloženje


BORUT CVAJNER (VAKUM RECORDS)

Osnivač Vakum Recordsa i istinski kolekcionar vinila, Puležan Borut Cvajner, prije četiri godine slovenske ljubitelje elektroničke glazbe počastio je satom i pol probrane selekcije na tamošnjem Radio Študentu.

DENIS BEIFUSS (SINDIKAT)

Iako se tada pojavio među posljednjima, Denis Beifuss ostao je među najupamćenijima. Posljednji dan River Festivala 2018., između ostalog, zvučao je ovako, stoga je jasno zašto je bilo tako teško isprazniti sajt.

https://soundcloud.com/denisbeifuss/last-call-closing-river-2018

FABIAN MATEŠA (METZ ATTACK)

Kao da je znao da nas čeka izolacija, član vodičkog kolektiva Metz Attack prije dvije godine snimio je set idealan za slušanje po doma. Upravo ova glazbena priča ujedno je i jedna od onih zbog koje je njegovo ime postalo znano na domaćoj sceni.

DOPE IGGY (BSMNT)

Kako ćemo na aftere još malo morati pričekati, rezident DJ klupskih večeri BSMNT složio je set savršen za dane provedene doma prije nadolazeće (nove klupske i afteraške) ere.

https://soundcloud.com/iggy-dope/iggy-dope-before-after-mix-deep-vybz

IKONAL (bRAVE)

Među nekolicinom domaćih imena koja su svoj glazbeni trag ostavila na slovenskom Radio Študentu našao se i Ikonal, član kolektiva bRAVE poznat po svojim live izvedbama i nešto rjeđim, ali pamtljivim DJ setovima.

https://soundcloud.com/ikonal/ikonal-podcast-for-dj-seansa-radio-student

KORNET (VOLTA)

Za filmanje po doma, Kornet, član zagrebačkog kolektiva Volta, prozujao je svojom glazbenom kolekcijom i odlučio te izvozati zvukovima i raspoloženjima, od uvrnutog preko plemenskog do masu plesnog.

LABUD (EKSTRAKT)

Jedan od najpoznatijih domaćih umjetnika 2012. raspametio je ekipu sjajnim setom na još jednom izdanju Ekstrakta uz RFMN-a, Ganika, Jolku i Novella i odvrtio komad koji i danas iznova želiš slušati.

LILA CUBE (NO BALANCE)

Blažena među muškarcima, pripadnica kolektiva NO BALANCE na sat vremena vodila je glavnu riječ za pultom zagrebačkog AKC Attacka, a četiri godine kasnije isti set možeš odvrnuti u dnevnom boravku i počastiti sebe (i susjede) tvrdim plesnjakom.