Mrtva Egzotika

Mrtva Egzotika

Zagrebački kolektiv Heiße Scheiße priprema još jedan “ultra Heiß experience” uz electro snage iz Slovenije

MKB, Meka Drina i Babiç udružuju snage s ekipom iz susjedstva i dovode tri zanimljiva gosta – Dvidevat, Terranigmu i filozofa.


Nakon niza nastupa pod vedrim ljetnim nebom, ekipa iz kolektiva Heiße Scheiße vraća se na klupski radar s electro-heavy partyjem u zagrebačkom AKC Attacku. Naime, 6. listopada MKB, Meka Drina i Babiç ugostit će dvoje DJ-a sa slovenske scene – Dvidevat i Terranigmu. Za pultom će im se pridružiti i filozof., bliski prijatelj koji živi i radi na relaciji Amsterdam-Zagreb.

Članove kolektiva Heiße Scheiße povezala je zajednička ljubav prema glazbi, bez obzira na žanr. Ipak, najviše zajedničkih točaka nalaze u nešto bržim stilovima, posebice electru, ghetto electru, ghetto techu, footworku, jukeu, breakcoreu i jungleu.

Heiße Scheiße ft. dvidevat, Terranigma & filozof.

Terranigma je posljednji alias Črta Trkmana, slovenske legende s više od deset godina staža na elektroničkoj glazbenoj sceni. Počeo je kao promotor u kultnom ljubljanskom klubu K4, a nije trebalo dugo da i sam zapliva producentskim vodama.

Terranigma je veliki zaljubljenik u ritam mašine pa ga se nerijetko može čuti i u live izdanju. Tijekom posljednjeg desetljeća, surađivao je s brojnim etiketama i nastupao po festivalima diljem regije. Osim live izvedbi i DJ setova, ovaj mladić potpisuje i sound design za razne video i art instalacije, poput onih na festivalu Svetlobna gverila iz 2021. i 2023. godine.

Terranigma

Dvidevat “rastura” plesne podije od 2019. godine, a dosad je gostovala na izdanjima labela kao što su Emotional Voyage, Kamizdat, Honest Work Recordings i Grounded.

Kada se nađe za DJ pultom, najčešće vrti electro, groovie breaks i ghetto tech. Osim impresivnih izdanja, mlada Slovenka bilježi i nastupe uz mnoga poznata imena među kojima su Jensen Interceptor, DJ Mell G, Salome, Cyan85 i Sedef Adasi.

Dvidevat

Dečki iz Heiße Scheißea opisuju filozofa. kao “prijatelja koji puno priča, što je super karakteristika za čovjeka koji je 2020. pokrenuo blog Electronic Tesseract“.

Na njemu objavljuje recenzije, zanimljive intervjue i glazbene chartove. Ogroman je entuzijast za elektroničku glazbu, a najviše voli agresivne i mračne riffove, breakove te trake bržeg tempa s perkusijama.

filozof.

Inače, članovi kolektiva Heiße Scheiße rade i na Radio Studentu (100.5 MHz). Zajedno su pokrenuli emisiju 212°F koja se emitira srijedom u 20 sati. Uz nova, ali i etablirana imena s lokalne scene, imali su prilike ugostiti i čuvenog detroitskog umjetnika – DJ Assaulta.  

Tijekom ljetne pauze od radija, MKB, Meka Drina i Babiç harali su Jadranom te nastupili na tri festivala: Pandemoniumu, Velvetu i Terra Kontri. Iako vole biti tuđi gosti, svestrani momci ističu kako im je najdraže kada sami naprave party i hrvatskoj publici priušte “ultra Heiß experience”.

Heiße Scheiße, DJ Assault, DJ Armani i ekipa s Radio Studenta

Ulaznice za nadolazeći Heiße Scheiße party dostupne su u pretprodaji po cijeni od 9 eura, kao i na ulazu za 11 eura.

Foto: Heiße Scheiße / privatni album