Mrtva Egzotika

Mrtva Egzotika

ZEZ i Illectricity donose najčudniji rave u gradu

Illectricity Festival i ZEZ – Zavod za eksperimentalni zvuk, napokon su se udružili u svojoj ljubavi prema izazovnoj elektronskoj glazbi i priredili svojevrsni after-party ZEZ Festivala uz brojna glazbena imena među kojima je i DJ Detweiler


Poznati zagrebački Illectricity Festival ove je godine stupio u suradnju sa ZEZ-om, Zavodom za eksperimentalni zvuk, čime su razveselili ljubitelje dobre glazbe te priredili program koji će od 10. do 14. svibnja oživjeti zagrebački KSET i Surogat u AKC Medici.

Tako će se svojevrsnom afterpartyju ZEZ Festivala, koji će se održati 12. travnja 2019. u Surogatu, pridružiti i DJ Detweiler u glavnoj ulozi uz domaća pojačanja čija imena su se posebno istaknula (pobjedničkim) nastupima na Illectricity Nucomers večeri.

https://soundcloud.com/d-j-detweiler/attention-economy

Polu-čovjek, polu-meme, DJ Detweiler je enigmatična pojava koja se sastoji od glazbene parodije, kulturnog kolaža i sjajne kolekcije rijetkih mp3-ca. Kao umjetnik istražuje granice online života – stvaranjem i uništavanjem žanrova te kreativnim kritiziranjem problematike copyrighta. Za njega se široko pročulo 2013. godine kada je urnebesnim “flutedrop” remixevima poznatih hitova osvojio srca svijeta, među njima i samih autora pjesama (DJ Zinc, Dr Luke, TNGHT, Beardyman, R Kelly, Pinch, DJ Yoda…) . Kao DJ uvijek ide protiv očekivanja i dosade na plesnom podiju, kršeći sva pravila ustanovljena u tradiciji DJ-anja.

Iznad svega, kao internetska ličnost je udahnuo djetinjasti humor u sve ciničniji i mračniji online svijet. Zato nema prikladnijeg gosta da obilježi prvi party nastao u suradnji Illectricitya i ZEZ-a u akciji “Vratimo osmjehe na dancefloor!”

Uz njega, atmosferu će tako krojiti i live act Playground Hustle, duo koji spaja mračnu elektroniku s eksperimentalnim repom, kao i Iggy Dope,
Kornet & N/OBE te SZCH & Shega Shegaus
.

Više informacija o događaju i kupnji ulaznica potraži na službenom Facebook događaju ZEZ x Illectricity.


MRTVA EGZOTIKA DIJELI 1×2 upada! U komentaru označi svog plesnog para i shareaj Facebook objavu članka (javno) na svom profilu te si osiguraj besplatno mjesto u prvom redu! Igramo se do četvrtka 11. travnja do 18 sati.