Mrtva Egzotika

Mrtva Egzotika

Grumen (U/OFFU): “Na rođendan želim okupiti drage ljude iza i ispred pulta, a dečki koji sviraju ‘ubojice’ su na svojim poljima”

Nadolazeće izdanje klupske večeri U/OFFU ima poseban povod. DJ Grumen slavi rođendan, a uoči partyja otkrio nam je više o odabiru gostiju i samoj filozofiji programa


Prošle godine noćni život vratio se u ruhu u kakvom ga oduvijek znamo, a s njim su stigle i nove klupske večeri. Jedna od njih je U/OFFU, program koji je pokrenuo DJ u usponu – Grumen. Tijekom prijašnjih mjeseci, veseli Šibenčanin ugostio je nekoliko hrvatskih imena, poput Mimija, Kommode, LucyLyua i Jogurta, ali i poznati njemački DJ dvojac Glaskin.

Grumen
Foto: Tedi Korodi

U subotu 18. ožujka sprema se posebno izdanje ove klupske večeri. Naime, Grumen slavi rođendan i okuplja bliske prijatelje za pultom zagrebačkog kluba Masters. Dok će on zagrijati publiku u društvu DJ Armanija, Iggy Dope i Kornet u kombinaciji s Oberanom držat će na nogama one najustrajnije do ranih jutarnjih sati..

Ususret partyju, osnivač programa U/OFFU otkrio nam je više o filozofiji svoje klupske večeri, kako je došlo do toga da je pokrene te što sve možemo očekivati od njega do kraja godine.

U/OFFU w/ Kornet b2b Oberan, Iggy Dope, Grumen b2b DJ Armani

Kako se rodila ideja da pokreneš svoj klupski program?

Ideja se rodila pretprošlo ljeto nakon što sam se već dobro navukao na elektroničku mjuzu. Počeo sam razmišljati kako, gdje i za koga bih mogao raditi program i s kime surađivati. Ključni faktor bio je poziv od frendice iz Šibenika. Ona je u to vrijeme živjela u Berlinu i surađivala s kolektivom Ravevolks. Zvali su me da vrtim na njihovom partyju na tri floora u bivšem squatu. Party je bio zakon, a sklepan je u potpunosti na DIY principima. Ova večer ubrzala je i promijenila sve. Prvi put sam puštao mjuzu koju sam skupljao neko vrijeme, a jutro nakon partyja više nisam overthinkao o tome da pokrenem svoj klupski program.

Grumen
Foto: Todor Butina

Na kakav si zvuk orijentiran?

Ideja je bila predstavljati publici ono što mi je napeto na lokalnoj i globalnoj sceni. Nije mi bilo važno radi li se o technu, acidu, breakbeatu, electru, bassu, nečemu posve drugačijem ili pak miksu svega navedenoga. Ako mi je nešto dobro i osjetim potrebu da to radim, nađem prostor, iskombiniram odgovarajući lineup i napravim party. Imam punk i bass pozadinu, ali volim ponešto iz svih navedenih varijacija na temu. Ako baš moram odabrati, malo više naginjem na electro, breakbeat i bass uz prstohvat acida koji mi je sve draži u zadnje vrijeme. Filozofija rada je zapravo jednostavna – ako mi je glazba dobra i pogađa gdje treba, to je to! Kako bi prijatelj Allan rekao, na kraju krajeva it’s all about the music!

Grumen i DJ Armani

Okupio si super ekipu za rođendansko izdanje. Kako to da si baš uz njih odlučio proslaviti svoj veliki dan?

Želim okupiti drage ljude iza i ispred pulta. Tu je malo more prijatelja koji su bili u užem krugu, a nedovoljno vremena da sve to skupa ima smisla ako svatko vrti pojedinačno. Dečki koje sam pozvao dragi su mi prijatelji. Smatram da su svi ubojice na svojim poljima – Iggy Dope kao ghetto OG, Oberan i Kornet uvijek budu izvrsni zajedno, a DJ Armani i ja zaduženi smo za warmup u tandemu nakon dugo vremena.

Trebalo je biti još b2b setova. Nisam siguran je li mi je pomoglo ili odmoglo što su prijatelji iz Vodica i Splita ovaj vikend u Šibeniku. U petak Metz Attack razara Disko R, a u subotu Loop Junkies imaju veliki povratak i vrte na zabavi Čudne muzike. Veseli me da se takve stvari događaju u mom malom Šibeniku pa mi je možda i draže da su tamo, nego s nama u Mastersu. Iskoristit ću ovu priliku da pohvalim Šibenik kao micro scenu vođenu trudom entuzijasta koji rade itekako dobre stvari.

Oberan i Kornet (VOLTA)

Planiraš li ove godine raditi inozemna gostovanja ili držiš fokus na domaćoj ekipi?

Ima nekih planova, da. Nažalost, malo su me usporili financijski problemi poslije zadnjeg gostovanja i neke obaveze posljednjih par mjeseci pa je sve moralo na kratku pauzu. Raditi solo ima pluseve, ali i minuse. Bitno je da smo opet ready to rumble! Neću još ništa najavljivati, više informacija slijedi uskoro. Što se tiče domaće ekipe, držim da imamo super scenu i DJ arsenal, no opet nedovoljan za konstantna gostovanja isključivo lokalne ekipe. Ne želim da dođe do zasićenja. Volio bih odraditi barem nekoliko gostovanja godišnje da se to sve skupa izbalansira.

Iggy Dope (BSMNT)

Kakvi su tvoji planovi za ovu godinu?

Planovi su uvijek više-manje isti – raditi na dobroj priči. U skorijoj budućnosti planiram napraviti pokoje gostovanje te vas dobro rasplesati. Dogovaraju se neki datumi u Zagrebu i Šibeniku. Veselim se povratku doma, a nije otpisana ni zabava na otvorenom tijekom ljeta. Napokon se rješavaju i konstantnije opcije za datume u Zagrebu pa se napokon može dosljednije raditi partyje u poštenim uvjetima. Među planovima su i suradnje s prijateljskim kolektivima narednih mjeseci. Sve u svemu, prilično sam zadovoljan trenutnom situacijom i smjerom u kojem idemo. Nadam se da vas U/OFFU zabavlja koliko i mene te da ćemo kroz 2023. godinu imati još dosta prilika za druženja uz opasnu glazbu!

Foto: Facebook, privatni album