Ovogodišnje izdanje Love Internationala uskoro otvara sezonu festivala na Gardenu uz nova domaća imena

Odmor za dušu, tijelo i bubnjiće uz puno plesa, koji pod nazivom Love International Festival već nekoliko godina okuplja ljubitelje dobre glazbe i još boljeg provoda, za nekoliko dana otvara sezonu na tišnjanskom Garden Resortu


Ljeto se već prilično zakuhalo, a najvrući dio sezone samo što nije tu. Kako bi se kvalitetno pripremili za nadolazeću ‘špicu’, ljubitelji dobre glazbe iz raznih dijelova Europe i Hrvatske na tjedan dana sakrit će se na Garden Resortu u Tisnom na ovogodišnjem izadnju britanskog festivala Love International. Od 03. do 10. srpnja plažu će oživjeti vrsna elektronska glazba nekih od najjačih imena na međunarodnoj sceni, kao i mnogi domaći DJ-evi.

Uz Craiga Richardsa, Ben UFO-a, Vladimira Ivkovića, Peggy Gou, Ivana Smagghea, Justina Cudmorea, Call Supera, Young Marka, Shanti Celeste, Joya Orbisona, Romana Flugela, Solara i brojnih drugih omiljenih inozemnih imena, našla se i nekolicina domaćih.

Tako se ove godine već stalnim snagama Adriatic Coastinga, Adriatic Social Cluba i Kinčl & Reggis dua, pidružiti RatCat s Lawrencom Kleinom, Bakulom i Chorbikom, Ivna Ji, Lucija, Mate Kokić te kolektivi Metz Attack i PULP.

Fotografija Love International Festival.
Foto: Facebook

Za Fabiana Matešu, Carnera i Tonka, Vodičane koji tvore Metz Attack, ovaj nastup najposebniji je do sada. Vesela trojka svoje je prve doticaje s elektronskom glazbom i partijanjem započelo baš na Gardenovoj plaži i Barbarella’s Discothequeu pa ih je ovaj poziv razveselio kao nijedan prije.

“A lipo je, što drugo reći. Sve to nam je malo dalo vjetar u leđa”, kažu Metovi. Osim njihovog, najviše ih veseli i nastup Craiga Richardsa koji ih je prethodna dva izdanja izuo iz cipela u kombinaciji s Ben UFO-m na nedjeljnom all nighteru.

Metz Attack nastupat će u subotu 06. srpnja na Olive Groveu, a u istom popodnevu uz njih će nastupati i El Commando i Anako – članovi splitskog PULP-a.

Fotografija Love International Festival.
Foto: Facebook

“Još sam prilično zbunjena jer mi je nepojmljivo da mi je prvi konkretan gig (van PULP-a i TAMAN partyja) baš festival poput Love Internationala. Uzbudenje je prisutno, ali mislim da će se konkretne emocije i svijest o tome probuditi tek po dolasku na sam događaj”, priznaje Anako. Njen koelga El Commando također jedva čeka stati za pult na Olive Groveu, uz što se raduje čuti setove Man Powera, Manfredasa, Joyja Orbinsona, Ben UFO-a, Willow, Fabrizija Marmarelle i Romana Flugela.

Također, na pitanje što PULP priprema na ljeto, El Commando nam je jednostavno odgovorio: “Plan za zimu.”

Baš kao i novopridošlice, ni Jan Kinčl nije nije ništa manje uzbuđen oko ovogodišnjeg nastupa s Regisom Kattijem.

“Na Lovu nastupam od prve godine – i u DJ varijanti i live s Regisom, i nisam propustio niti jedno ljeto. Najdraži mi je dnevni dio jer je ambijent predivan, atmosfera je jako easy i gdje god odšetam, naletim na poznate ljude pa se dobro zabavim”, kaže nam Jan kojeg raduju nova domaća lica na ovogodišnjem line upu.

Fotografija Jan Kinčl.
Foto: Facebook

“Potrebno je novim ljudima dati priliku da nastupaju na ovakvim događajima i da se nađu u situaciji koja omogućava interakciju s inozemnim artistima na prisniji način od klasičnog partyja. Moj prvi nastup na Love Internationalu se dogodio nakon što sam već nekoliko puta nastupao na Gardenu, Soundwaveu te Stop Making Sense festivalu na istoj lokaciji pa sam već znao ekipu i samo nastavio niz akcija koje su uvijek bile super”, prisjeća se Zagrepčanin.

Fotografija Love International Festival.

Osim na Love Internationalu 07. srpnja, Kinčla i Kattija možete uloviti diljem regije na festivalima poput Southern Soula u Crnoj Gori i posljednjeg Dimensionsa u Puli.

Više informacija i novosti o festivalu pronađite na službenom Facebook događaju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *