Mrtva Egzotika

Mrtva Egzotika

Schacke podijelio dojmove iz Zagreba, otkrio što trenutno privatno sluša i kako mu se sviđa hrvatska publika

Danski glazbenik Schacke prvi je put posjetio Zagreb kao gost kolektiva TAMAN. Nakon izvrsno odrađenog nastupa, otkrio nam je kako se proveo i što ovih dana sluša dok odmara od gigova


U petak, 10. ožujka, DJ i producent Schacke pridružio se splitskom kolektivu TAMAN kao headliner partyja održanog u Željezničaru. El Commando, Kommoda i Allan ne kriju oduševljenje njegovom izvedbom, a i on se sam izvrsno zabavio.

“Svidio mi se party, publika je bila simpatična. Ozvučenje je bilo sjajno, a atmosfera vrlo iskrena i opuštena”, poručuje suvlasnik i menadžer poznatog kopenhagenskog kluba Mayhem koji je stao za pult nakon Kommode.

@schackedelic

S obzirom na to da se dosad još nije susreo s hrvatskim DJ-ima, svestrani glazbenik otkrio nam je kako su mu se svidjeli setovi domaćina i što ga se posebno dojmilo.

“Nisam uspio čuti puno, ali ono što jesam bilo je odlično. Kommoda je odradio dobar warmup, nije svirao prebrzo. Bilo je lijepo nastaviti na njegovih 133 BPM-a i polako graditi set, to mi se baš ne događa često. El Commando je svirao poslije mene, ušao je sa sjajnom razinom intenziteta. Čuo sam prvih 30 minuta seta, bilo je vrlo zanimljivo”, prisjeća se Schacke.

@schackedelic
Foto: Shaun Spiteri

Kada odmara od nastupa, Danac južnokorejskih korijena voli slušati svašta, a ispričao nam je i na kakvu je glazbu orijentiran ovih dana.

“Glazba koju slušam privatno varira s vremena na vrijeme. Trenutno slušam dosta američkih reperica – i starih i novih. Istraživao sam američke podžanrove klupske glazbe kao što su Jersey Club, Miami Bounce, Baltimore Club i slično. Također, tu je i puno hard housea i speed garagea, a nedavno sam se i opuštao uz neku svjetsku glazbu”, kaže.

@schackedelic

Naposljetku, jedan od originalnih članova kolektiva i agencije Fast Forward otkrio nam je i koja će ga traka zauvijek podsjećati na prvi nastup u Zagrebu: “To je stvar s kojom sam zatvorio set – “Gratitude Practice” s novog albuma DJ-a Gigole. Tada sam je prvi put pustio vani i super je sjela. Preporučujem cijeli album, jako je dobar.”

Foto: Instagram