Mrtva Egzotika

Mrtva Egzotika

Gruzijski DJ Yanamaste premijerno stiže u Zagreb kao gost trećeg izdanja nedavno pokrenutog klupskog programa

Nakon ljetne pauze, klupski program Thermal vraća se na zagrebački Jarun, a publici će predstaviti poznatog gruzijskog glazbenika – Yanamastea


U ožujku ove godine hrvatska klupska scena postala je bogatija za još jedan program – Thermal. Prvo izdanje uveličao je brazilski vizionar Marcal, a 23. rujna na redu je Yanamaste. Party će se održati na flooru A2 kluba Aquarius s početkom u 23 sata.

Pravog imena Irakli Danelia, rezident tbilisijskog kluba Khidi trenutno uživa veliku pažnju ljubitelja techno glazbe. Još u školskim danima naučio je svirati klavir, bubnjeve i gitaru, a njegov glazbeni repertoar vrtio se oko mnogobrojnih žanrova – od klasike preko hip-hopa i popa pa sve do drum&bass-a i dubstepa.

Thermal w/ Yanamaste [Khidi]

Kao 14-godišnjak zaljubio se u techno, a četiri godine kasnije odlučio je stati za DJ pult. Da mu je glazba najveća ljubav, potvrđuje i podatak da je nakon nekoliko godina prekinuo studij na Fakultetu modnog dizajna u Kijevu te se posvetio produkciji i sviranju.

Yanamasteov zvuk s vremenom se mijenjao, no sada drži fokus na “masnom basu i oštrom grooveu”.

“DJ-ing nije samo puštanje ploča. Puno toga leži u kopanju i selektiranju, različitim vještinama miksanja, protoku i dinamici. Kad radim na novim izdanjima ili nastupam u klubovima, ne razmišljam ni o čemu i osjećam se dobro”, izjavio je 2021. godine u razgovoru za poljski portal Muno.

Yanamaste

Uz gruzijskog gosta, odnedavno i rezidenta amsterdamskog Vault Sessionsa, lineup trećeg izdanja Thermala upotpunit će dva hrvatska DJ-a – Secco te Parabelt.

Novonastali program ima za cilj približiti specifičan techno zvuk hrvatskoj publici te predstaviti neka od trenutno najzastupljenijih imena na europskoj sceni.

Ulaznice su dostupne u pretprodaji po cijeni od 15 eura, a na dan događanja mogu se kupiti za 20 eura.

Foto: press / Thermal