Mrtva Egzotika

Mrtva Egzotika

Mrtva Egzotika slavi nove početke Željezničaru, za DJ pultom će te dočekati tri talentirana divljaka


Nakon niza partyja o kojima smo pisali, na red je došao naš. Mrtva Egzotika ponovno je zaživjela prije otprilike godinu dana, a sada je vrijeme da to proslavimo.

Pripremamo party 15. prosinca u zagrebačkom klubu Željezničar uz splitskog asa El Commanda, riječkog producenta Bellena i mladog Požežanina Koraka koji je u kratkom roku osvojio simpatije domaće publike.

Mrtva Egzotika w/ Bellen, El Commando, Korak

Iako je relativno svježe ime na sceni, Koraka sve češće imamo prilike slušati u klubovima diljem Hrvatske. Mladi Požežanin svoje je utočište prije nekoliko godina pronašao u Rijeci, gdje djeluje kao član kolektiva Torque.

Zagrijan je i za produkciju, a trake koje je dosad ‘skrojio’ možeš poslušati na njegovom SoundCloudu. Korak je isprva bio okorjeli ‘househead’, no njegovi interesi s vremenom su se proširivali. Sada je fokusiran na nešto brži i prljaviji zvuk, ali rado ističe kako će uvijek voljeti proper house.

Korak

Iz Rijeke nam stiže još jedan headliner – Bellen. SNIF, Balkan Kolektiv Records i After Us etikete su na kojima je dosad ‘izbacio’ glazbu, a u klupskim vodama poznat je po vještom miješanju breaksa, bassa, acida, junglea i drugih srodnih žanrova. U privatnom životu prilično je flegma lik – najradije rola, druži se s prijateljima i mingla po floorovima zagrebačkih klubova.

Bellen

El Commando divljak je bez dlake na jeziku kojemu prvi red nikada nije prazan. Uz TAMAN, pokrenuo je i kolektiv PULP s kojim je odradio brojne velike bookinge, poput Bambounoua, Simo Cella i Peverelista. Podužem popisu njihovih etabliranih gostiju uskoro se pridružuje i Djrum kojeg 22. prosinca dovode splitski klub Kocka.

Za prijatelje Šme, strastveni je poklonik razlomljenih ritmova, a najradije se igra s varijacijama techna, housea, electra, junglea i dubstepa. Ako te još nije potrefila prilika da ga poslušaš i pogledaš uživo, prepoznat ćeš ga po rukama koje baca uzduž i poprijeko čitavog pulta.

El Commando

Pridruži nam se na otvaranju sezone blagdanskog ruženja i podrži platformu kojoj je cilj povezati svih i sve! Cijena upada od ponoći do jedan sat iznosi osam eura, a kasnije 10 eura.

Foto: Ana Bradvica