Mrtva Egzotika

Mrtva Egzotika

Shy One (NTS) predvodi prvi val izvođača koji će uveličati sedmo izdanje Velvet Festivala, a uz nju stiže još super imena

I ovog ljeta bajkoviti Punat na otoku Krku zaživjet će pod okriljem Velvet Festivala, a svjetlo dana konačno je ugledao i prvi val izvođača


Sedmo izdanje Velvet Festivala održat će se od 29. lipnja do 2. srpnja na mističnoj plaži Medane u Puntu na otoku Krku. Organizatori jednog od najistaknutijih projekata u regiji marljivo rade na realizaciji nadolazećeg događaja, a sada su objavili prva imena koja ćeš moći poslušati za nekoliko mjeseci.

Shy One poznata je po eklekticizmu i raznolikosti u svojoj produkciji i DJ setovima, a upravo ona predvodi prvi val izvođača na ovogodišnjem lineupu. Budući da je već kao tinejdžerica počela raditi na piratskom radiju u ulozi DJ-ice, bila je izložena čitavom spektru izvornih zvukova rodnog Londona. Ovo iskustvo uvelike je utjecalo na njezino stvaralaštvo.

Shy One

Kao i kod mnogih mladih Londonaca u to vrijeme, grime i drugi autohtoni klupski žanrovi ovoj su umjetnici dali strast da se potpuno posveti glazbi. Engleska glazbenica opsesivno je skupljala ploče lokalnih underground heroja, nakon čega je počela stvarati ritmove za nekolicinu lokalnih MC-jeva koji su se pojavili u Harrowu, četvrti u kojoj je odrasla na sjeverozapadu britanske prijestolnice.

Nije je pokolebao onaj dio scene koji je njene beatove smatrao “čudnima” ili “drugačijima”. Shy One isklesala je vlastiti zvuk koji je na kraju zapeo za uho Scratcha DVA. Britanski glazbenik izdao je EP Decaffeinated Love i njezin debitantski LP, Bedknobs and Boomkicks, na svom renomiranom labelu DVA.

Ostatak prvog vala headlinera na sedmom izdanju Velvet Festivala čine Napoli Segreta, Talijani koji su u posljednjih par godina proslavili disko i funk iz Napolija i južne Italije, mladi predstavnici beogradske scene Aleksandra Hrib i Little Lu, crnogorski pionir 70-ih i 80-ih godina jugoslavenske scene Peđa Radović te zagrebački umjetnik Stankoff.

Ulaznice po cijeni od samo 29 € za tri dana festivala, uključujući otvaranje, trenutno su dostupne u sustavu CoreEvents.

Velvet Festival 2023

Foto: Velvet Festival, press