Mrtva Egzotika

Mrtva Egzotika

Slovenski SONICA Festival u suradnji s KONTENJER-om i ZEZ-om ovog petka servira glazbeno-kulturnu poslasticu

Slovenski SONICA Festival u suradnji s domaćinima iz KONTEJNER-a i ZEZ-a ovog petka kurira posebnu večer u KSET-u kao dio SONICA X serije događanja koja se održava diljem Europe


U ime glazbe i dobre zabave svestrana ekipa iz regije udružila je snage kako bi 20. prosinca u zagrebački KSET donijela pravi melem za uši i pregršt glazbe kojoj je teško reći ‘ne’.

SONICA Festival, festival elektroničke glazbe i sound arta iz susjedne nam Slovenije, bacio se u suradnju s domaćinima KONTENJER-om i ZEZ-om, a program koji će u petak oživjeti spomenti prostor dio je SONICA X serije, događanja koje se održava diljem Europe.

Koncipiran kao showcase godišnjeg programa platforme MoTA – Museum of Transitory Art, SONICA Festival prepoznat je među ljubiteljima dobre glazbe i provoda za pamćenje.

Foto: Promo

MoTA – Museum of Transitory Art MoTa je multidisciplinarna platforma posvećena unaprjeđenju istraživanja, produkcije i prezentacije privremenih, eksperimentalnih i live umjetničkih oblika.

MoTa je muzej bez stalne kolekcije ili fiksnog prostora. Umjesto toga, njegov program se realizira na raznim lokacijama i kontekstima u privremenim fizičkim i virtualnim prostorima. 

Ova večer ujedno će poslužiti i za otkrivanje datuma ZEZ Festivala 2020 i početak prodaje limitiranih festivalskih karata po earlybird cijeni. 

Foto: Promo

Lineup:
Irena Tomažin & Nenad Kovačić
Ana Kravanja & Samo Kutin
Nenad Sinkauz
Shekuza (live) & Marko Jugović & Lina Rica
+ DJ set: Barbarella (Kikimore) B2B Gašper Torkar

Irena Tomažin je aktivna stvarateljica i performerica u područjima eksperimentalne improvizirane glazbe i teatra pokreta. Vodi radionice glasa i pokreta “Moved by Voice” u Sloveniji i inozemstvu. Ovom prilikom po prvi put će nastupiti u posebnom duetu s domaćim perkusionistom Nenadom Kovačićem. Član je niza bendova i ansambala, kao što su Antenat, Sevdah Takht Damira Imamovića (Glitterbeat Revords), Afion, Mimika, Truth≠Tribe, s kojima redovito nastupa diljem svijeta.

Samo Kutin je prepoznat po sviranju nekonvencionalnih instrumenata, bilo onih koji su davno nestali iz svakodnevne upotrebe ili vlastitih zvučnih naprava sastavljenih od žica, drva, bundeva, kamena, stakla i otpadnih materijala. U prva dva projekta muzicira upravo s Anom Kravanjom s kojom će i nastupiti u duetu ove večeri u KSET-u, a u sklopu sastava Širom smo ih već imali prilike vidjeti na toj pozornici na ZEZ Festivalu. Ana svira niz tradicionalnih i klasičnih instrumenata te instrumenata domaće izrade.

Foto: Promo

Nenad Sinkauz djeluje kao skladatelj i izvođač u glazbenim, kazališnim, suvremenoplesnim, filmskim i multimedijskim projektima. Magistrirao je etnomuzikologiju u Padovi, a u svom umjetničkom radu istražuje nekonvencionalnije glazbene forme i izričaje. Sinkauz je autor i izvođač u hvaljenom audiovizualnom projektu …day of the year te suosnivač međunarodnog festivala eksperimentalne i improvizirane glazbe Audioart u Puli. Često ga slušamo u projektima s bratom Alenom, kao što je impresivni soundtrack za film Zvizdan, ali ovom prilikom Nenada premijerno slušamo u solo izdanju.

Slovenski sonični istraživač, DJ, skladatelj i klavijaturist Miha Šajina a.k.a. Shekuza već dugo stvara glazbu. Za ovu priliku će predstaviti posebni modularni live set, u pratnji klasičnog perkusionista Marka Jugovića i VJ-ice Line Rice.

Barbarella je ⅙ ženskog eksperimentalnog kolektiva Kikimore koji hoda po rubu između noise i ambijentalne elektroničke improvizacije. Njeni DJ setovi su igrališta za otkrivanje bangera s one strane underground klupske muzike. Ovom prilikom podijelit će pult s Gašperom Torkarom, svestranim DJ-om i umjetnikom. Osim istraživanja elektroničke i klupske glazbe, kao umjetnik se bavi temama jezika i zvuka u raznim kontekstima te je napisao glazbu za nekoliko kazališnih izvedbi, instalacija i performansa.

Upad će na ulazu koštati 40 kuna, a više informacija i novosti pronađi na službenom Facebook događaju.