Mrtva Egzotika

Mrtva Egzotika

Egipatski producent ABADIR gost je idućeg ZEZ-ovog partyja u suradnji s poznatim zagrebačkim kolektivom

VOLTA i ZEZ zagrebačkoj publici predstavit će svestranog egipatskog producenta ABADIR-a


Nakon uspješno odrađenog šestog izdanja ZEZ Festivala, Zavod za eksperimentalni zvuk vraća se u prostor zagrebačkog KSET-a u zanimljivom društvu. Naime, ZEZ je udružio snage s kolektivom VOLTA i odlučio ugostiti talentiranog glazbenika ABADIR-a.

Uz egipatskog DJ-a, 24. lipnja nastupit će i bosansko-hercegovačka DJ-ica Meka Drina, N/OBE (VOLTA) te Babilonska, jedna od organizatorica ZEZ-a.

ZEZ x VOLTA: ABADIR (Cairo / Berlin)

ABADIR je producent, dizajner zvuka i glazbeni kritičar s trenutnom adresom u Berlinu. Njegov rad karakterizira kombinacija eksperimentalne, klupske i ambijentalne glazbe, a bavi se tematikama fikcije, sjećanja i kulturnih artefakata.

Kvalitetu njegove produkcije prepoznale su i neke od afirmiranih svjetskih etiketa, poput SVBKBLT-a, Genot Centrea, Hush Husha, Yerevan Tapesa i Kaer’Uiksa.

Ove subote, ABADIR će odraditi live inspiriran svojim posljednjim albumom ‘Mutate’, izdanom na šangajskom labelu SVBKBLT.

Meka Drina je DJ-ica, radijska voditeljica i glazbena urednica emisija Slušaj Drugačije, Zvučni Zid te 212°F na Radio Studentu. Članica je Heiße Scheiße kolektiva koji promovira razne ubrzane žanrove, kao što su electro, ghetto, footwork, guaracha, baila i mnogi drugi.

Meka Drina

Kolektiv VOLTA ovoga puta predstavljat će N/OBE, zagrebački producent, DJ, promotor i radijski voditelj. Njegovi DJ setovi naglašavaju radikalne suvremene elektronske forme kroz cjelokupni spektar digitalne avangardne muzike.

Inspirirani su kritičkim promišljanjem funkcije i mogućnosti clubbinga. Često su obilježeni kontrastnim spajanjem žanrova, širokim opsegom tempa i njegovim nasilnim prekidima, poliritmičkim i aritmičkim intervencijama te slabijom naglašenosti na konvencionalnom plesnom flowu.

N/OBE

Kao lice ZEZ-a, tu je Babilonska, obožavateljica svega – od čudnovatih jazzera, preko hip hop ritmova, do rifovlja iz najdubljeg grotla pakla. U klupskom kontekstu uživa miješati različite žanrove s naglaskom na teški bass i razigrane, dramatične perkusije.

Babilonska

Inače, Zavod za eksperimentalni zvuk ove godine slavi 10. obljetnicu. KSET-ov program nesvakidašnje glazbe i avanturističkih pristupa zvuku slavi rođendan koncertima i događanjima kroz čitavu godinu uz brojne programske suradnje.

Nezaobilazni ZEZ Festival održao se početkom svibnja, a poslužio je kao svojevrsna najava Izložbe zvuka. Riječ je o rezidencijalnom programu i novoj večeri za mlade nade čudnovatog stvaralaštva koja te očekuje ujesen.

ZEZ Festival

Ulaznice za ZEZ x VOLTA party možeš kupiti u pretprodaji po cijeni od 10 eura, dok će na ulazu stajati 13 eura.

Program je realiziran uz potporu Zaklade Kulture nove i Gradskog ureda za kulturu grada Zagreba, a sve novosti prati na službenom Facebook događaju.

Foto: Omar Elkafrawy / Facebook / Instagram